YouTube-account van Acid opgeschort na video over Reuzegommers

Karen Luiken-01 juni 2023 om 14:15

Het YouTube-account van Acid is opgeschort. Dat gebeurde nadat de bekende influencer een video had gepubliceerd met daarin enkele namen en foto’s van Reuzegommers. Het filmpje is offline gehaald.

In de video, die bijna 200.000 keer werd bekeken voordat hij offline werd gehaald, zegt Acid dat hij ‘mensen ging exposen’. Dat deed hij door namen en foto’s van enkele Reuzegommers te delen. Maar dat mag niet, zo luidt de boodschap van YouTube. Het filmpje is verwijderd ‘wegens de schending van het beleid inzake intimiderende en kwetsende content’.

Naast het verwijderen van de video heeft YouTube influencer Acid ook een andere straf gekregen. Hij mag een week lang geen video’s of livestreams plaatsen op het platform. Als hij nog een keer de fout in gaat, krijgt hij twee weken schorsing. Bij een derde keer verdwijnt hij volgens HLN definitief van YouTube.

Acid schreef gisteren al op social media dat hij vindt dat er ‘twee maten en twee gezichten’ zitten aan de zaak, die draait om de in 2018 tijdens een studentendoop overleden Sanda Dia. “Sanda’s ouders, vrienden en familie hebben in een nationale krant moeten lezen hoe hij uur na uur gemarteld werd. Het heeft sensatie en clicks - en daarmee geld opgeleverd, maar wanneer ik het verhaal aanvul met het volledige systeem dat achter Reuzegom zit, gaat het ineens te ver.”

YouTuber Gio onthult geslacht baby

Karen Luiken-13 juli 2024 om 08:29

YouTuber Gio en zijn vriendin Lynn hebben het geslacht van hun kindje bekendgemaakt. Uit een filmpje op social media blijkt dat het koppel een zoontje verwacht.

Gio en Lynn kochten voor de gender reveal een witte taart met daarin een blauwe of roze vulling. De kleur die uit de traktatie zou verschijnen, zou onthullen of ze een jongen of meisje zouden krijgen. En ja, je raadt het al: de taart was blauw vanbinnen. Ze krijgen een jongetje!

De lovebirds maakten vorige maand bekend dat ze samen een kindje verwachten. Dat deden ze met een foto op Instagram waar de twee samen op te zien zijn. Terwijl Gio de babybuik van Lynn vasthoudt, heeft zij een echofoto in haar hand.

VIDEO: Hoe ga je versieren deze zomer?

Chelsy Vanlerberghe-25 juni 2024 om 14:06

We trokken met Kobe naar Relief x TAGMAG in Oudenaarde. Hoe ga je versieren deze zomer? En zijn we gemaakt om gans ons leven bij één partner te blijven?

Ontdek meer