Schrijf je in voor het grootste minivoetbaltoernooi van Europa

Karen Luiken-31 mei 2023 om 10:25

Voetbal, feest en heel veel gezelligheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de 25ste editie van de Betcenter Keizer Karel Cup, het grootste voetbalfestival van Europa dat van 23 tot en met 25 juni plaatsvindt in de Blaarmeersen in Gent.

Wat ooit begon als een klein sportevenement is inmiddels uitgegroeid tot een enorm festijn met zo’n 400 deelnemende ploegen, 5000 voetballers, drie keer zoveel bezoekers, 1800 wedstrijden en 32 kunstgrasterreinen. Zowel mannen- als vrouwenteams reizen over een klein maandje allemaal af naar Gent om te strijden voor de felbegeerde titel én een mooie prijzenpot.

De komende editie van de Keizer Karel Cup bevat een aantal nieuwigheden. Zo zet de organisatie dit keer extra in op innovatie en gebruikersgemak met herbruikbare bekers en materialen, maar ook met een nieuw online platform waarmee deelnemers altijd en overal het wedstrijdschema en het klassement van het toernooi kunnen raadplegen.

Verder is er ook een gloednieuwe ambassadeur: Nicky Evrard, winnares van de Gouden Schoen en toekomstige speelster van Chelsea FC. “Evrard is een inspiratiebron voor jonge voetbalsters en we zijn vereerd dat Nicky, na jaren zelf te hebben deelgenomen, dit jaar de ambassadrice van KKC zal zijn”, zegt organisator Stef Wouters. Evrard zal op zaterdagnamiddag op KKC aanwezig zijn voor een foto- en handtekeningenmoment. “Als kers op de taart verwelkomen we ook Matisse Samoise, een rasechte Gentenaar, als onze nieuwe peter. Ook Matisse heeft in het verleden al op de velden van KKC gestaan.”

Iedereen is welkom om zich aan te melden voor het toernooi. “Of je nu een doorgewinterde professional bent of een amateurvoetballer met een passie voor het spel, de Betcenter Keizer Karel Cup biedt een podium voor iedereen om zijn vaardigheden te tonen en plezier te beleven”, vervolgt Stef Wouters.

Om het evenement helemaal compleet te maken, worden er naast de voetbalwedstrijden ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Er is een cocktailbar, er staat een barbecue op het programma, er zijn summerparty’s, er zijn optredens én er wordt een beachvolleybaltoernooi verzorgd. Meer weten of inschrijven? Klik dan hier!

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Madmax en Anthony zijn beste breakers van België

Karen Luiken-25 februari 2024 om 17:43- Foto:

Red Bull Content Pool

Madmax uit Brussel en Anthony uit Antwerpen zijn de beste breakers van België. De twee werden zaterdag tot grote winnaars gekroond tijdens de Red Bull BC One Cypher Belgium.

Luik vormde dit weekend het decor van de Belgische finale van één van de meest prestigieuze breakingcompetities ter wereld. Zestien b-boys en acht b-girls namen het tegen elkaar op met indrukwekkende power moves, freezes en flips.

De internationale jury gaf de meeste stemmen aan b-girl Maxime ‘Madmax’ Blieck uit Brussel (25) en b-boy Anthony Delfosse (20) uit Antwerpen. Voor beiden is het de eerste Belgische titel. Ze mogen later dit jaar ons land vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale in Rio de Janeiro.

"Ik doe al twaalf jaar aan breaking en dit is de eerste keer dat we een top acht van de b-girls hadden op de Red Bull BC One Cypher Belgium. Dat vind ik geweldig motiverend! Uiteraard kan het niveau hoger, maar er waren veel breakers bij die voor het eerst deelnamen”, zegt Madmax. “De moeilijkste battle was wel die tegen mezelf. Ik wil mezelf altijd overtreffen.”

En ook Anthony is blij met zijn overwinning. “Wat mij heeft laten winnen? Visualisatie en training. Elke dag stond ik voor de spiegel en zei ik tegen mezelf: ‘Ik ga dit winnen.’ ​En blijkbaar heeft het gewerkt. Red Bull BC One winnen in België is voor mij altijd een kinderdroom geweest. Mijn trainer heeft die ook al gewonnen en ik heb altijd naar hem opgekeken. Ik heb lang gesukkeld met een rugblessure en toen was m'n motivatie echt ver te zoeken… Maar dan heb ik toch beslist om er weer volledig voor te gaan, en het is gelukt! Believe in yourself.”

Ontdek meer