Sint-Truiden heeft eerste slimme wijnautomaat in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:05- Foto:

wijnonline.be

De Limburgse stad Sint-Truiden heeft met trots de allereerste slimme wijnautomaat voorgesteld. Het is een idee van de Truiense wijnhandel Verivino en Tops Vending. Mensen kunnen er dus letterlijk wijn uit de automaat halen.

Wie last minute toch nog ene leuk feestje organiseert en geen wijn meer in huis heeft, kan voortaan terecht bij deze nieuwe wijnautomaat in hartje Sint-Truiden. De automaat heeft een brede selectie van gekoelde kwaliteitswijnen, maar ook een exciting verrassingspakket! Daarnaast is het zelfs mogelijk om online te bestellen en dan gewoon af te halen aan de automaat!

"Het zonnetje schijnt en je beslist om wat vrienden op te trommelen voor een barbecue-feestje. Maar de wijn is op... Dan kan je even langs onze automaat van Verivino om een keuze te maken uit het samengestelde assortiment. Wit, rood, rosé of bubbels: je vindt ze in de prijsrange van 6 tot 45 euro. Je kunt eenvoudig door het assortiment bladeren, de perfecte fles selecteren en met behulp van de QR-code alle informatie opvragen”, klinkt het bij Verivino aan Het Belang van Limburg.

Als het een succes wordt zijn ze van plan om de automaat ook op andere locaties te gaan testen.

Beyoncé geeft Kamala Harris 'Freedom' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 09:53

Kamala Harris kwam maandagavond haar campagnehofkwartier binnen op de klanken van Beyoncé’s ‘Freedom’ van het album 'Lemonade'. Volgens CNN kreeg Harris vlak voor haar optreden toestemming van Beyoncé om het nummer tijdens haar hele campagne te gebruiken.

Hoewel Beyoncé Harris nog niet officieel heeft gesteund (maar haar moeder Tina Knowles wel), voelt deze toestemming al als een stille goedkeuring. Een expliciete steun van Beyoncé kan snel volgen. Ze steunde Biden/Harris in 2020, Hillary Clinton in 2016 en trad op tijdens Obama’s tweede inauguratie in 2013.

Beyoncé is niet de enige popster die Harris lijkt te steunen. Zangeres Charli XCX postte “Kamala IS Brat”, verwijzend naar haar virale album. Dat werd enthousiast onthaald door Harris' team, die de tweet repostte en gebruikte voor memes.

Ontdek de plant-based keuken op het Vegan Street Festival in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-22 juli 2024 om 16:30

Al plannen op 14 september? Nu wel! De 7de editie van het Vegan Street Festival vindt plaats in Brussel. Dit festival is inmiddels een hoogtepunt voor veganisten én iedereen die nieuwsgierig is naar de plant-based keuken.

Dit festival is meer dan alleen een paar kraampjes met eten. Het is een echte celebration van een duurzame en bewuste levensstijl. Van heerlijke vegan snacks en gerechten tot cruelty-free cosmetica en duurzame fashion en lifestyleproducten: they've got it all! Het festival is voor iedereen, of je nu vegan bent of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, hier moet je zijn.

Het festival is helemaal gratis, dankzij de steun van Stad Brussel en andere fondsen! Natuurlijk zijn donaties altijd welkom als je wilt bijdragen. Dit is dé kans om lekker te eten en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met plantaardig.

Het Vegan Street Festival maakt deel uit van een grotere missie van Vegan Brussels. De non-profitorganisatie wil van Brussel een stad maken waar je in elk restaurant, café en bar lekker vegan kunt eten. Leonoor Leus, die het evenement organiseert, zegt dat het festival voor iedereen is, ongeacht wat je normaal gesproken eet. "We willen op een leuke, aangename manier tonen dat iedereen betere keuzes kan maken en dat je daarmee jezelf, de wereld en de dieren een enorm plezier mee kan doen", klinkt het.

Voor alle details en meer info, ga naar www.veganbrussels.com. Wil je nog meer ontdekken? Check deze kaart met alle vegan friendly hotspots in Brussel!

Ontdek meer