Zo zag je het wrak van Titanic nog nooit!

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:33

Het is een van de meest spraakmakende gebeurtenissen uit de geschiedenis: de ramp van de Titanic wordt tot op vandaag nog steeds onderzocht. Maar nieuw onderzoek heeft nu zotte en ongelooflijke beelden kunnen shooten van het wereldbekende wrak.

Op 10 april 1912 vertrok Titanic, toen het grootste schip ter wereld, aan haar eerste reis richting New York. Amper vier dagen later botste het schip tegen een ijsberg en zonk naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Sindsdien zijn er talloze expedities uitgevoerd naar het wrak, maar recent technisch onderzoek biedt nu een nieuwe en zotte kijk op het wrak.

Voor het eerst werd er een volledige en accurate 3D-scan genomen van het wrak op de bodem van de Atlantische Oceaan, op zo’n diepte van 4000 meter. Dit gloednieuwe 3D-model moet nieuwe inzichten geven over het zinken van het schip en dus eigenlijk haar geheimen helpen ontrafelen. De 3D-scan kon gemaakt worden nadat een onderzeeër zo’n 200u het wrak verkende en in kaart bracht. Hij nam zo’n 700.000 beelden, die dan samengevoegd werden tot één duidelijk 3D-model.

“Dit kan een nieuw inzicht geven in wat er de Titanic juist overkomen is. Door de scans zie je hets schip zoals nooit tevoren: het wrak is voor het eerst in zijn geheel zichtbaar”, klinkt het bij een van de onderzoekers aan de wereldpers.

Check hieronder enkele indrukwekkende beelden:

Beyoncé geeft Kamala Harris 'Freedom' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 09:53

Kamala Harris kwam maandagavond haar campagnehofkwartier binnen op de klanken van Beyoncé’s ‘Freedom’ van het album 'Lemonade'. Volgens CNN kreeg Harris vlak voor haar optreden toestemming van Beyoncé om het nummer tijdens haar hele campagne te gebruiken.

Hoewel Beyoncé Harris nog niet officieel heeft gesteund (maar haar moeder Tina Knowles wel), voelt deze toestemming al als een stille goedkeuring. Een expliciete steun van Beyoncé kan snel volgen. Ze steunde Biden/Harris in 2020, Hillary Clinton in 2016 en trad op tijdens Obama’s tweede inauguratie in 2013.

Beyoncé is niet de enige popster die Harris lijkt te steunen. Zangeres Charli XCX postte “Kamala IS Brat”, verwijzend naar haar virale album. Dat werd enthousiast onthaald door Harris' team, die de tweet repostte en gebruikte voor memes.

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:48

Joe Biden is niet langer in de race voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De 81-jarige heeft zich teruggetrokken en wil dat vicepresident Kamala Harris hem opvolgt.

Biden, die momenteel president is en ook een gooi deed naar het nieuwe presidentschap vanaf 2025, maakte het nieuws bekend in een verklaring. Hij gaf geen redenen voor zijn terugtrekking.

“Het is een grote eer geweest om jullie te dienen als president”, aldus Biden in een bericht. “En hoewel het mijn intentie was om te streven naar herverkiezing, denk ik dat het zowel voor mijn partij als voor het land het beste is om me terug te trekken en me te focussen op mijn verplichtingen als president voor de rest van mijn regeringstermijn.”

De Democratische Partij wijst tijdens de Democratische Nationale Partijconventie, die van 19 tot 22 augustus plaatsvindt, een nieuwe presidentskandidaat en vicepresidentskandidaat aan. Biden hoopt dat vicepresident Kamala Harris in zijn voetsporen zal treden.

Ontdek meer