Het financiële leven van een student gaat niet over rozen. Alleen al voor een kot ben je honderden euro’s kwijt. Uit onderzoek is gebleken dat je in Brussel gemiddeld 531 euro voor een studentenwoning betaalt.

Dit betaal je voor een gemiddelde kot in Brussel
De studie is uitgevoerd door Brik en is gedaan om de ervaringen van studenten bij een mogelijk verblijf op een Brussels kot beter in kaart te brengen. Meer dan 1.000 studenten deden eraan mee, waarvan een meerderheid aangaf op zichzelf te wonen. “Daarbij blijkt dat een kamer met gedeelde voorzieningen de populairste vorm van studentenhuisvesting is,” zegt Jurgen Ral, directeur van Brik. “Al omvat ‘op kot’ ook andere woonvormen, zoals een studio en cohousing.”
Gemiddeld betalen de kotstudenten 531 euro per maand voor een kot, al moet daar wel bij gezegd worden dat Engelstalige studenten meer betalen (580 euro) dan Nederlandstalige (496 euro).
Echt goedkoop is dat niet, maar studenten moeten vaak al blij zijn als ze überhaupt een kamer vinden. Brik probeert daar een handje bij te helpen door het vernieuwde MyKot te lanceren, een platform met daarop een eigen aanbod van betaalbare studentenkamers. “Met de vernieuwde kotzoeker tonen we studenten alle beschikbare koten. Daarbij kunnen studenten kiezen welk type kot ze zoeken en een maximumbudget instellen. Ook de afstand tot hun campus is een mogelijke parameter,” legt Jurgen Ral uit. Verder kan een student chatten met een kotbaas om afspraken te maken en kan je koten in één oogopslag bekijken via een 360-overview. "We bieden ook een modelcontract aan waarmee je zonder zorgen kan huren of verhuren.”

Vanaf dinsdag 30 mei tot zondag 25 juni kunnen studenten chillen en studeren in 10 speciale spelletjeswinkels in Vlaanderen. Gratis wifi, snacks en drankjes worden voorzien, en je kan zelfs een gezelschapsspel spelen tijdens je pauzes. Het is een initiatief van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, om de studenten te steunen.
Dus pak je studentenkaart en ga naar een van de locaties in Leuven, Antwerpen, Gent, Mechelen, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas of Brugge. Kom gezellig blokken en pauzeren met medestudenten en haal die examens! Meer info en tijdslots op de website.
Speel je liever thuis gezellig spelletjes met je familie, vrienden of lief? Goed nieuws! Wij mogen maar liefst drie pakketten met vijf superleuke gezelschapspellen weggeven! Welke spellen in het pakket zitten? Het gaat om: The Number, Skull, Fun Facts, Exploding Kittens Recipes for Disaster, 7 Wonders Duel.
Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet ga jij binnenkort al spelend je blokpauzes door. Heel veel succes! ☺️
PS: Meer uitleg over de spellen vind je onder het wedstrijdformulier.
The Number
The Number is een bluf- en geluksspel waarbij je slim moet gokken. Schrijf een geheim getal op je tegel en draai hem om. Hogere getallen scoren meer punten, maar let op voor herhalingen. Wie na 2 rondes de hoogste score heeft, wint!
Skull
Skull is een snel en spannend blufspel waarin lef en tactiek samenkomen. Leg je schedel tussen de bloemen zonder opgemerkt te worden. Met eenvoudige regels, een origineel ontwerp en veel spelplezier wordt Skull snel een favoriet spel.
Fun Facts
Fun Facts is een hilarisch partyspel waarin je gekke verhalen ontdekt over je vrienden en jezelf! Ideaal voor familiefeesten en vriendenbijeenkomsten. Beantwoord dezelfde vraag en raad de antwoorden van je medespelers. Lachen gegarandeerd!
Exploding Kittens Recipes for Disaster
Of je nu nieuw bent of een ervaren speler, deze doos heeft alles. Ontdek nieuwe spelvarianten met uitbreidingskaarten en receptenboekjes. Exploding Kittens is Russische roulette met kittens, granaten, kernraketten en torpedo's. Een explosieve cocktail!
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel, het tweespelersspel in het universum van 7 Wonders, daagt je uit om je beschaving naar de overwinning te leiden. Bouw prestigieuze gebouwen, voer oorlog en heers wetenschappelijk. Spannend van begin tot eind met talloze strategieën.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.
Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.
De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.
Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 07/06 Iggy Azalea
- 07/06 Bear Grylls
- 08/06 Hayes Grier
- 08/06 Kanye West
- 09/06 Vincent Banic