Zwemmen in de Blaarmeersen? Het kan vanaf vandaag!

Dieter Blarinckx-20 mei 2023 om 10:18- Foto:

Stad Gent

Het weer wordt steeds beter en beter en voor mensen die de zomerse vibes al eens willen opzoeken hebben we leuk nieuws! De Gentse Blaarmeersen hebben namelijk bekendgemaakt dat je er vandaag terug een frisse duik mag nemen!

Het populaire recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent laat het vanaf vandaag terug toe om te zwemmen. Het zwemseizoen start nu officieel enkele weken later dan normaal. Dat komt natuurlijk door het ongeziene slechte weer van de voorbije weken. Daardoor was het water té koud om in te zwemmen. Maar dankzij de warme(re) temperaturen van de voorbije dagen, is het water voldoende warm om al te genieten van een frisse duik.

Mensen die graag een bezoekje brengen aan de Blaarmeersen moeten wel een plekje reserveren online. Voor het eerst staat er immers een groot hek rond de zwem- en strandzone. Zo wil de stad Gent de kleine relletjes en vechtpartijen van voorbije jaren vermijden. Enkel mensen die in Gent wonen, mogen gewoon binnen.

Hier kan je alle info vinden.

Man overleden bij Nederlands festival Wildeburg

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:21- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een 34-jarige man is overleden bij het Nederlandse festival Wildeburg. Zijn lichaam werd woensdag gevonden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag vermist raakte.

In een bericht op Facebook schrijft de organisatie van Wildeburg dat de man ergens in de nacht van zaterdag op zondag ‘in mogelijk verwarde toestand’ het festivalterrein in Kraggenburg verliet. De politie heeft samen met de brandweer en speurhonden naar hem gezocht, maar zijn lichaam werd pas woensdag gevonden. Dat gebeurde in het gras in de buurt van het festivalterrein.

“We zijn diep geraakt en intens verdrietig door zijn dood”, schrijft de organisatie van Wildeburg. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden.”

'Vampire Diaries'-ster Paul Wesley komt naar België

Chelsy Vanlerberghe-16 juli 2024 om 14:21

Fans van 'The Vampire Diaries' zijn in voor a double treat! Eerder werd al bekend gemaakt dat Ian Somerhalder naar Heroes Comic Con in Brussel komt. Nu laat de organisatie weten dat ook Paul Wesley naar Brussels Expo afzakt. Een reünie van de broertjes Damon en Stefan Salvatore? Daar moet je gewoon bij zijn!

Paul, die acht seizoenen lang de charismatische Stefan Salvatore speelde, staat te popelen om zijn fans te ontmoeten. Hij is er beide dagen, 19 en 20 oktober, voor fotosessies, handtekeningen, panels en meet & greets. Tickets voor de fotoshoots zijn beperkt, dus wees er snel bij! De fotosessies met collega Ian Somerhalder waren op 2 dagen tijd al de deur uit.

Naast 'Vampire Diaries' heeft Paul Wesley zijn repertoire verder uitgebreid met diverse rollen. Hij schitterde onder andere in projecten zoals 'Tell Me a Story' en 'Before I Disappear', waar hij zijn veelzijdigheid als acteur toonde. Meer recentelijk werd Paul Wesley geprezen voor zijn dynamische vertolking als legendarische kapitein James T. Kirk in de nieuwste 'Star Trek'-serie.

Paul Wesley en Ian Somerhalder zijn niet de enige namen die Heroes Comic Con wisten te schikken. Misha Collins van 'Supernatural', en Eliza Taylor van 'The 100' zijn er ook bij op 19 en 20 oktober.

Meer info en tickets vind je op www.heroescomiccon.be.

Ontdek meer