Zwemmen in de Blaarmeersen? Het kan vanaf vandaag!

Dieter Blarinckx-20 mei 2023 om 10:18- Foto:

Stad Gent

Het weer wordt steeds beter en beter en voor mensen die de zomerse vibes al eens willen opzoeken hebben we leuk nieuws! De Gentse Blaarmeersen hebben namelijk bekendgemaakt dat je er vandaag terug een frisse duik mag nemen!

Het populaire recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent laat het vanaf vandaag terug toe om te zwemmen. Het zwemseizoen start nu officieel enkele weken later dan normaal. Dat komt natuurlijk door het ongeziene slechte weer van de voorbije weken. Daardoor was het water té koud om in te zwemmen. Maar dankzij de warme(re) temperaturen van de voorbije dagen, is het water voldoende warm om al te genieten van een frisse duik.

Mensen die graag een bezoekje brengen aan de Blaarmeersen moeten wel een plekje reserveren online. Voor het eerst staat er immers een groot hek rond de zwem- en strandzone. Zo wil de stad Gent de kleine relletjes en vechtpartijen van voorbije jaren vermijden. Enkel mensen die in Gent wonen, mogen gewoon binnen.

Hier kan je alle info vinden.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer