Eerste Amerikaanse staat verbiedt TikTok

Dieter Blarinckx-19 mei 2023 om 06:43- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

Het is gebeurd: de Amerikaanse staat Montana gaat TikTok voortaan verbieden. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door de wereldpers. Vanaf 1 januari 2024 zal de app in de hele staat verboden zijn en zal deze dus niet meer te vinden zijn in de app-stores van spelers zoals Apple en Google.

De gouverneur van Montana tekende eerder deze week een wet die het gebruik van de populaire app TikTok verbiedt vanaf 1 januari 2024. Google en Apple kunnen vanaf die datum een serieuze boete krijgen van 10.000 dollar als de inwoners van Montana de app toch zouden kunnen downloaden.

De reden achter de ban op TikTok is de vrees dat de data van Amerikanen in handen komt van China. Die discussie is al een tijdje aan de gang aangezien TikTok behoort tot het Chinese bedrijf ByteDance. En iedere keer als je de app gebruikt, laat je info over jezelf achter die gedeeld wordt met ByteDance. Wat er net van jouw info bijgehouden wordt, is heel onduidelijk, dus onbetrouwbaar.

Montana is de eerste, maar zeker niet de laatste Amerikaanse staat, die de app zal verbieden. Bij ons is er (voorlopig) nog geen sprake van het bannen van TikTok.

Four Seasons post video van virale 'Four Seasons Orlando baby'

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 10:17

De 'Four Seasons Orlando baby' die viraal ging op TikTok, geniet van een droomvakantie in... ja, je raad het al: het Four Seasons Resort in Orlando.

Door een virale video op TikTok werd de 1-jarige Kate Wise wereldberoemd. In de video hoor je mama Bailey vragen wie zin heeft om naar Four Seasons Orlando te gaan? Kleine Kate stak enthousiast haar arm op en riep 'meeeee!' nog voordat haar vader en zus de kans kregen om te reageren. De video werd intussen meer dan 54,7 miljoen keer bekeken en Kate staat nu bekend als de 'Four Seasons Orlando Baby'.

Nu heeft Four Seasons gereageerd door een TikTok te posten, waarin baby Kate in stijl wordt verwelkomd in Four Seasons Resort Orlando.

TikTok experimenteert met video's van 60 minuten

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 07:56- Foto:

Solen Feyissa via Unsplash

Kijken we binnenkort series op TikTok? TikTok test een nieuwe functie uit waarbij gebruikers video's van 60 minuten kunnen uploaden. Dat meldt TechCrunch.

De nieuwe functie is voorlopig nog niet voor iedereen beschikbaar. Een kleine groep gebruikers in bepaalde markten kan het uitproberen, en TikTok heeft nog geen plannen om dit breed uit te rollen.

TikTok begon ooit met video's van slechts 15 seconden, maar ze hebben die limiet de afgelopen jaren steeds verder verhoogd. Hoewel TikTok groot werd door korte video's, zetten ze nu in op langere content om de concurrentie met YouTube aan te gaan.

Veel creators willen meer tijd voor dingen zoals kookdemo's, beauty tutorials, educatieve content en sketches. Met video's van 60 minuten hoopt TikTok dat creators hun content zowel op YouTube als op TikTok gaan delen, wat de concurrentie met YouTube nog verder opvoert.

De langere tijdslimiet opent ook de deur voor nieuwe soorten content op TikTok, zoals volledige afleveringen van series. Vorig jaar maakte Peacock bijvoorbeeld de eerste aflevering van 'Killing It' gratis beschikbaar op TikTok, opgesplitst in vijf delen. Met de nieuwe limiet zouden netwerken hele afleveringen kunnen uploaden zonder te hoeven splitsen. 'Tagmansion' binnenkort op TikTok, of niet?

Ontdek meer