Eerste Amerikaanse staat verbiedt TikTok

Dieter Blarinckx-19 mei 2023 om 06:43- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

Het is gebeurd: de Amerikaanse staat Montana gaat TikTok voortaan verbieden. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door de wereldpers. Vanaf 1 januari 2024 zal de app in de hele staat verboden zijn en zal deze dus niet meer te vinden zijn in de app-stores van spelers zoals Apple en Google.

De gouverneur van Montana tekende eerder deze week een wet die het gebruik van de populaire app TikTok verbiedt vanaf 1 januari 2024. Google en Apple kunnen vanaf die datum een serieuze boete krijgen van 10.000 dollar als de inwoners van Montana de app toch zouden kunnen downloaden.

De reden achter de ban op TikTok is de vrees dat de data van Amerikanen in handen komt van China. Die discussie is al een tijdje aan de gang aangezien TikTok behoort tot het Chinese bedrijf ByteDance. En iedere keer als je de app gebruikt, laat je info over jezelf achter die gedeeld wordt met ByteDance. Wat er net van jouw info bijgehouden wordt, is heel onduidelijk, dus onbetrouwbaar.

Montana is de eerste, maar zeker niet de laatste Amerikaanse staat, die de app zal verbieden. Bij ons is er (voorlopig) nog geen sprake van het bannen van TikTok.

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Zien: TikTokker Jack Shore ontmoet K3

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 15:46

De internationale TikTok-sensatie Jack Shore heeft eindelijk K3 ontmoet. De TikTokker maakt al enkele maanden video’s over de meiden van K3 en ontmoette ze zopas bij zijn thuis!

Jack Shore komt oorspronkelijk uit Jeruzalem maar woont ondertussen al een tijdje in Nederland. Bij zijn 400.000 volgers op TikTok is hij vooral bekend met zijn video’s waarin hij bekende Nederlandstalige songs beluistert en nadien analyseert. De populairste meidengroep van de lage landen, K3, passeerde al vaak de revue, maar nu kon Jack zijn idolen ook in het écht ontmoeten.

In zijn twee laatste TikTok zien we hoe Hanne, Marthe en Julia afzakten naar het huis van Jack in Nederland om samen enkele coole video’s op te nemen. Het resultaat is alleszins hartverwarmend!

Check ze hieronder:

Ontdek meer