Brussel laat studenten blokken in klooster of autogarage

Karen Luiken-16 mei 2023 om 08:44- Foto:

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Studenten in Brussel, opgelet: je kunt deze week studeren bij dertig unieke locaties in de stad. Kloosters, autogarages, smoothiebikes en massages. Alles wordt uit de kast getrokken om het blokken zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De dertig locaties, verspreid over de hele stad, bieden in het totaal ruim 800 studeerplekken. Een aantal daarvan is te vinden in een voormalig klooster in Jette, waar vorig jaar nog paters woonden, en in de Ikea Anderlecht. Maar ook in een oude autogarage zijn studenten deze weken welkom. “We vinden het belangrijk om studenten te binden aan de stad en dus ook minder evidente studeerplekken aan te bieden. Zo kunnen studenten terecht in Circularium vlakbij het Zuidstation, een oude garage die nu gewijd is aan circulaire economie en innovatie,” zegt coördinator Tessa Derden. De grootste plek is Tour & Taxi’s met 108 studeerplekken.

Brik, de organisatie die de zogenoemde Study Spaces organiseren, zorgen voor pauze-activiteiten. “Heb je last van uitstelgedrag? Dan kan je dat weekend in Gare Maritime bij een planningscoach terecht. Maar je kan ook een rustgevende massage krijgen of zelf je smoothie mixen op onze smoothiebike.”

Om een plek op een van de locaties te bemachtigen, kunnen studenten zich aanmelden via het platform studyspaces.be. De Study Spaces zijn tot en met 30 juni geopend.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

WIN: Duoticket voor de Red Bull Study Club in Gent

Joyce Vander Auwera-31 mei 2023 om 09:45- Foto:

Red Bull Content Pool

Ben je het beu om in een saaie bib te vertoeven of ben je moe gekeken op de muren van je kamer? Kom dan van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni studeren in de Red Bull Study Club in VIERNULVIER (het vroegere 'De Vooruit') in Gent. Jawel, je leest het goed, je kan studeren in één van de bekendste concertzalen van België!

Wat staat je te wachten? Je eigen studieparadijs op een unieke locatie, waar je kan profiteren van gratis elektriciteit en WiFi, handige goodies die je zullen verbazen, een eindeloze voorraad ijskoude Red Bull (om die zware hersenen te koelen) en een serene omgeving waar zelfs een mediterende zenmeester jaloers op zou zijn.

Maar wacht, er is nog meer! Want pauzeren is net zo belangrijk als studeren. Maak je dus klaar voor coole work-outs powered by Jims, lachyoga-sessies waarbij je buikpijn krijgt van het lachen en de iconische silent disco, waar je deze editie kan raven met Jonatan Medart!

Kortom: alles wat je nodig hebt om je examens te overleven, met een flinke dosis humor erbij!

Let op! Reserveren is niet mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt. First come = first served. Maar, gelukkig geven wij een duoticket weg voor de 3 volle dagen zodat jij én je bestie - of lief - gegarandeerd plaats hebben.

Doe snel mee met de giveaway hieronder en wie weet studeer jij volgende week in VIERNULVIER. 🤩

Red Bull Content Pool

Ontdek meer