Max Verstappen opent pop-up store in Designer Outlet Roermond

Simon Smetryns-16 mei 2023 om 08:42

Sinds afgelopen weekend is de officiële Max Verstappen pop-up shop geopend in Designer Outlet Roermond. De populariteit van Max Verstappen is enorm en om aan de vraag naar Max Verstappen-merchandise te voldoen, is het derde officiële verkooppunt van de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen gevestigd in Roermond, net over de grens in Nederlands Limburg.

Naast een display van een aantal unieke Max Verstappen race-items, waaronder zijn helm, biedt de pop-up shop een ruim assortiment aan officiële Max Verstappen- en Red Bull Racing-merchandise met kortingen tot wel 75%.

Max Verstappen is enthousiast over de gloednieuwe pop-up store: "De steun van mijn fans is geweldig! Het is super dat zij nu ook in Roermond terechtkunnen."

Meer informatie over de stores in Designer Outlet Roermond en de late night shopping in mei vind je hier.

Frankrijk wil boete voor mensen die bij Shein shoppen

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 09:58

Koop je een broek van 10 euro bij Shein? Dan wil Frankrijk dat je 5 euro belasting betaalt. De opbrengsten van deze belasting zullen worden gebruikt om duurzame modebedrijven te ondersteunen.

Frankrijk heeft genoeg van 'ultra fast fashion': de razendsnelle, goedkope kleding van online winkels zoals Shein en Temu. Daarom ligt er nu een wetsvoorstel op tafel dat consumenten zal beboeten als ze 'fast fashion' kopen. Het gaat hierbij om een belasting van 5 euro per stuk, maar in de toekomst kan dat bedrag nog verhogen. Er is een kleine nuance: want de belasting mag nooit hoger zijn dan de helft van de originele prijs.

Het voorstel is al goedgekeurd door de Kamer en gaat nu naar de Senaat. Maar dat is niet alles, Frankrijk wil ook reclame verbieden voor fast fashion. Dus die eindeloze stroom van Shein-advertenties op je Instagram-feed zou wel eens kunnen opdrogen.

Of België hun voorbeeld zal volgen, is onduidelijk.

Heb jij last van 'sunshine guilt'?

Chelsy Vanlerberghe-26 maart 2024 om 10:08

Het is mooi weer buiten, maar jij hebt zin om binnen te blijven en niets te doen. Na een tijdje lekker te niksen, word je overvallen door een soort van schuldgevoel: waarom ben je buiten niet van het weer aan het genieten? Als je dit gevoel kent, dan heb je waarschijnlijk last van 'sunshine guilt'. En gezien het aantal keer de term is bekeken op TikTok, lijkt het een vaak voorkomend fenomeen.

Het rotgevoel dat je krijgt wanner je een mooie dag negeert om binnen te luieren, noemt men 'sunshine guilt'. Het gevoel kan verergeren wanneer je denkt dat de rest van de wereld wél buiten van het leven aan het genieten is. Het is eigenlijk een soort van FOMO, die beïnvloed wordt door de zon.

"Het is echt prachtig weer buiten, maar ik ben moe," geeft iemand toe uit op TikTok. "Dus nu voel ik de druk om naar buiten te gaan, een wandeling te maken en te genieten van het weer nu het kan."

Ze gaat verder: "Maar nu kan ik binnen niet meer genieten, want de hele tijd denk ik dat ik eigenlijk buiten zou moeten zijn. Dus eigenlijk is mijn dag verpest."

In de reacties kan ze op veel steun rekenenen. Bijna iedereen geeft toe dat ze ook al eens met dit gevoel te maken hebben gehad.

"Sommige veelvoorkomende redenen voor dit soort schuld zijn verbonden met sociale normen of waarden, en het gevoel dat we daar niet aan voldoen," legt een therapeut uit. "Er hangt vaak een negatieve lading aan het idee van binnen relaxen of niet 'profiteren' van 'goed' weer."

Hoewel zon en sociaal contact goed voor je kunnen zijn, heeft iedereen zijn eigen behoeften. Dus als binnen blijven en reality-tv kijken is wat je op dit moment nodig hebt, is dat helemaal oké.

Ontdek meer