Belgische Action-webshop nu online

Dieter Blarinckx-15 mei 2023 om 16:38- Foto:

Dagblad van het Noorden

Goed nieuws voor fans van de Nederlandse discountketen Action, want vanaf nu is hun eerste Belgische webshop online! Ze starten met een basisaanbod van zo’n 150 producten. Dat maakte de keten zopas bekend.

In Nederland werd zo’n twee jaar geleden een heuse Action-webshop opgericht. Nu is het dus de beurt aan ons land. Starten doen ze met een beperkt aanbod van zo’n 150 producten “die complementair zijn met het winkelaanbod”, klinkt het.

De webshop biedt soms andere producten aan dan in de winkels. Denk bijvoorbeeld maar aan tapijten, grotere artikels zoals meubels of gereedschapstrolleys. Maar het aanbod zal op regelmatige basis aangepast worden.

“De webshop is een belangrijke stap in Actions ambitie om noodzakelijke en verrassende artikelen nog toegankelijker te maken voor een zo breed mogelijk publiek”, klinkt het in hun persbericht.

Hier kan je alvast eens een kijkje nemen!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer