Al varend studeren? Het kan in Gent!

Karen Luiken-15 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Doei sociaal leven. Tot ziens vrienden. Vaarwel cocktails op het terras. Deze week staat in het teken van blokken, blokken en nog eens blokken. Hoewel deze periode niet de leukste van het jaar zal zijn, probeert Gent er toch alles aan te doen om er iets gezelligs van te maken. Onder het mom van 'blokken ging nog nooit zo vlot' duiken verschillende studenten woensdag al varend met hun neus in de boeken.

Acht studenten varen overmorgen op twee vlotten van de Krook naar de Graslei en terug. Met als doel? Blokken! De tocht start om 14.00 uur bij bibliotheek De Krook en eindigt drie uur later op diezelfde plek.

De tocht is één van de vele bijzondere plekken waar studenten deze week in Gent kunnen studeren. Ze kunnen ook terecht bij plekken als woonzorgcentra, het gerechtsgebouw, de Ghelamco Arena, Shoppingcenter Gent Zuid en de Acco Shop op de Sint-Kwintensberg. Alle locaties vind je hier.

Hoe alcohol je vetverbranding saboteert (en wat je eraan kan doen)

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:08

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever en je portemonnee na een wilde avond, het heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Vooral als het gaat om vetverbranding, kan alcohol een echte spelbreker zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam stopt met vet verbranden.

Het zit zo: je lichaam ziet alcohol als een gif. Als je lichaam alcohol binnenkrijgt, heeft het geen idee wat het ermee moet doen behalve het afbreken. Daarom gaat je lever er alles aan doen om alcohol te verwijderen uit je systeem. Dit proces heeft de hoogste prioriteit, waardoor andere processen, zoals vetverbranding, even op een laag pitje staan. Dus terwijl jouw lichaam druk bezig is met het verwerken van die shotjes en cocktails, stopt het tijdelijk met het verbranden van vet.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra calorieën die alcohol met zich meebrengt. Een biertje hier, een shotje daar - voor je het weet, heb je flink wat calorieën binnen. En die calorieën worden sneller opgeslagen als vet, vooral rond je buik.

Maar dat betekent niet dat je je sociale leven moet opgeven! Hier zijn een paar tips om je gezondheidsdoelen te bereiken zonder je plezier te verliezen:

  • Wissel af met water: Drink tussen je alcoholische drankjes door een glas water. Het helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar vertraagt ook de snelheid waarmee je alcohol drinkt.
  • Kies bewust: Ga voor drankjes met minder suiker. Zoek naar opties met minder calorieën en suikers, zoals vodka met bruiswater en een schijfje citroen.
  • Balans is key: Geniet, maar met mate. Probeer jezelf te beperken tot een paar drankjes per keer en sla af en toe een avondje over.
  • Beweeg: Zorg ervoor dat je actief blijft. Beweging helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om je metabolisme na een avondje uit weer op gang te brengen.

Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

Ontdek meer