Al varend studeren? Het kan in Gent!

Karen Luiken-15 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Doei sociaal leven. Tot ziens vrienden. Vaarwel cocktails op het terras. Deze week staat in het teken van blokken, blokken en nog eens blokken. Hoewel deze periode niet de leukste van het jaar zal zijn, probeert Gent er toch alles aan te doen om er iets gezelligs van te maken. Onder het mom van 'blokken ging nog nooit zo vlot' duiken verschillende studenten woensdag al varend met hun neus in de boeken.

Acht studenten varen overmorgen op twee vlotten van de Krook naar de Graslei en terug. Met als doel? Blokken! De tocht start om 14.00 uur bij bibliotheek De Krook en eindigt drie uur later op diezelfde plek.

De tocht is één van de vele bijzondere plekken waar studenten deze week in Gent kunnen studeren. Ze kunnen ook terecht bij plekken als woonzorgcentra, het gerechtsgebouw, de Ghelamco Arena, Shoppingcenter Gent Zuid en de Acco Shop op de Sint-Kwintensberg. Alle locaties vind je hier.

Student verzint ideale 'spiekbriefje'

Karen Luiken-28 september 2023 om 12:20

Vergeet spiekbriefjes, een volgeschreven arm of afkijken. Een student uit Spanje heeft een veel betere manier bedacht om zonder te leren te kunnen slagen voor een examen: balpennen volschrijven met aantekeningen.

Op het internet gaat een foto rond van een rechtenprofessor. Daar zijn tien balpennen op te zien. Geen gewone balpennen, maar balpennen die je door je studie heen kunnen loodsen (als je niet betrapt wordt). Ze staan namelijk vol met allerlei nuttige informatie. Oftewel: het zijn de ideale spiekbriefjes.

De docent had de pennen twee jaar geleden ontdekt en nam ze toen in beslag, maar vond ze onlangs weer toen ze haar kantoor aan het schoonmaken was. “Bij het opruimen van mijn kantoor vond ik een overblijfsel van de universiteit dat we een paar jaar geleden van een student in beslag hadden genomen”, aldus de docent. “Wat een kunst!”

(De slechtste) tips voor eerstejaars aan de unief!

Simon Smetryns-27 september 2023 om 10:44

Eerstejaars aan de unief of hogeschool? Hier vind je de beste (en slechtste) tips om er een goed jaar van te maken!

Ontdek meer