Al varend studeren? Het kan in Gent!

Karen Luiken-15 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Doei sociaal leven. Tot ziens vrienden. Vaarwel cocktails op het terras. Deze week staat in het teken van blokken, blokken en nog eens blokken. Hoewel deze periode niet de leukste van het jaar zal zijn, probeert Gent er toch alles aan te doen om er iets gezelligs van te maken. Onder het mom van 'blokken ging nog nooit zo vlot' duiken verschillende studenten woensdag al varend met hun neus in de boeken.

Acht studenten varen overmorgen op twee vlotten van de Krook naar de Graslei en terug. Met als doel? Blokken! De tocht start om 14.00 uur bij bibliotheek De Krook en eindigt drie uur later op diezelfde plek.

De tocht is één van de vele bijzondere plekken waar studenten deze week in Gent kunnen studeren. Ze kunnen ook terecht bij plekken als woonzorgcentra, het gerechtsgebouw, de Ghelamco Arena, Shoppingcenter Gent Zuid en de Acco Shop op de Sint-Kwintensberg. Alle locaties vind je hier.

Overpoort krijgt een kroketmuur

Joyce Vander Auwera-28 februari 2024 om 16:45- Foto:

Instagram: @streetlife.wall

In Gent opent nu ook de Overpoort zijn eigen kroketmuur, waar je voor 3 euro een dampende vleeskroket kunt halen. Streetlife, gelegen naast de legendarische nachtclub Decadance, biedt naast klassieke frituursnacks ook streetfood gerechten aan, waaronder een eigen creatie: de vol-au-ventkroket op een eiland van puree in een zee van appelmoes.

De eigenaars, bekend van Decadance, zijn geïnspireerd door de Amsterdamse kroket-uit-de-muurzaken. Streetlife is vijf dagen per week geopend: maandag tot vrijdag, van 's middags tot in de vroege uurtjes, met vers bereide snacks en lokale ingrediënten.

Naast vleeskroketten zijn er ook vegetarische opties en panini's beschikbaar. De automaten zijn voorzien van een timer om de versheid te waarborgen en om het helemaal af te maken is er een klein nachtwinkeltje achteraan de zaak. De prijzen zullen de komende weken variëren, en er zal altijd personeel aanwezig zijn om de automaten bij te vullen en de bezoekers te helpen.

De zaak, volgens de eigenaars, vult een zwart gat in het Gentse aanbod en belooft een unieke ervaring. Streetlife opent de deuren vanavond om 19 uur. Smakelijk!

Casting opnames nieuw televisieprogramma in Gent

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 08:37- Foto:

Gabriel Beaudry via Unsplash

Student in Gent? En nog op zoek naar een kot voor het tweede semester? Ben je niet cameraschuw?

Voor een nieuwe tv-reeks gaat productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV op zoek naar een enthousiaste student in Gent, die samen met zes leuke kotgenoten en een bekende kotbaas een semester wil samen leven! De camera’s volgen de wilde en minder wilde verhalen van ons kot. Een echt front row perspectief op het hedendaagse studentenleven, dus!

De zes kotgenoten zijn een toffe groep vol humor, plezier en levenslust, die niets liever doen dan een goed feestje geven. De kotbaas is de vertrouwenspersoon voor hen en tovert de plek om tot een warm nest, mét de nodige huisregels.‍

Zin om deze leuke groep te vervolledigen en deel te nemen aan een zot avontuur? Aarzel dan niet om je in te schrijven.

(de foto van het kot in deze oproep werd louter gebruikt ter illustratie en komt niet overeen met het werkelijke kot)

Ontdek meer