YouTuber laat vliegtuig crashen voor views

Karen Luiken-14 mei 2023 om 09:42

Een YouTuber die in 2021 opzettelijk een vliegtuig neer heeft laten storten om views te halen, riskeert nu een gevangenisstraf van twintig jaar. Dat melden verschillende media.

De YouTuber in kwestie is Trevor Jacob. Hij bestuurde in december 2021 een vliegtuig in een nationaal bos in Los Angeles toen het toestel – zo beweerde hij destijds – zo’n 35 minuten na het opstijgen neerstortte. De YouTuber wist zichzelf in veiligheid te brengen met een parachute en filmde alles met meerdere camera’s.

Trevor maakte iedereen wijs dat het een ongeluk was, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Uit een onderzoek is gebleven dat hij de stunt in scène had gezet om views op YouTube te krijgen.

De influencer moest een jaar geleden zijn vliegbrevet inleveren en riskeert nu dus een jarenlange gevangenis. Hij verschijnt naar verwachting ergens in de komende weken voor de rechter.

Trisha Paytas onthult bijzondere naam tweede kind

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 11:17

Trisha Paytas is voor de tweede keer mama geworden! De YouTuber en influencer liet via sociale media weten dat haar dochtertje op 24 mei geboren is. Ze onthulde ook meteen de bijzondere naam: Elvis Paytas-Hacmon.

Naast de pasgeboren Elvis heeft Trisha Paytas ook een andere dochter met een opvallende naam: Malibu Barbie Paytas-Hacmon, die in september 2022 werd geboren, rond dezelfde tijd dat koningin Elizabeth II overleed. Dit leidde ertoe dat sommige mensen online grapten dat Malibu Barbie de reïncarnatie van de overleden koningin was.

Nu Elvis geboren is, die natuurlijk dezelfde naam heeft als the King of Rock, vrezen mensen dat King Charles hetzelfde lot zal overgaan. "Het is stil in buckhingham", grapt iemand op X. "Charles, jouw tijd om te gaan is gekomen", schrijft iemand anders.

Okaaaaaay let's go! Zo klinkt legendarische zin 10 jaar later

Chelsy Vanlerberghe-04 juni 2024 om 03:42

"Okay, let's go!" Het zijn woorden die je in precies de juiste toon kunt horen als je ze leest. Het zijn de legendarische woorden van Joury Raaphorst. Een video waarin de toen 14-jarige kermisfan "okay let's go" in de microfoon roept terwijl hij een Lego-kermisattractie bestuurt, is een hit op het internet. De video is inmiddels 10 jaar oud, maar blijft één van de meest populaire memes. Nu, een decennium later, verovert Joury opnieuw het internet in een nieuwe video.

In de inmiddels virale video zien we Youry op hardstylefestival Intents, in een campingstoel en badslippers. "Jij bent het echt!" zegt de reporter vol ongeloof. "Ja, ik ben het echt", antwoordt hij.

Hij legt uit dat iedereen hem kent, zelfs tot aan de Griekse kust. "Ik kan niet meer normaal op vakantie. Een paar jaar terug was ik op Zakynthos, daar kon ik niet meer normaal over de boulevard.” Hij vindt de aandacht wel leuk, maar soms wordt hij er wel gek van. Al vindt hij het niet erg als mensen hem aanspreken: “Kom lekker naar me toe. Ik maak een praatje en een fotootje. Als we op een festival zijn, stampen we even lekker met z’n tweeën.”

En de grote vraag: is hij nog steeds zo'n kermisfan? Het antwoord is volmondig ja! "Turbo op die turbo! Er staat hier een BreakDance, daar ben ik al drie keer in geweest!” Zijn droom is dan ook om even achter de knoppen van de attractie te mogen zitten. Dat moet je de organisatie van het festival geen twee keer vragen. Okay, let's go!

Ontdek meer