Mr. Beast 'wreekt' PewDiePie en heeft meeste abonnees

Chelsy Vanlerberghe-04 juni 2024 om 02:25

YouTuber MrBeast mag zich vanaf nu de koning van het platform noemen. Na een langdurige strijd heeft hij eindelijk het Indiase muzieklabel T-Series ingehaald als het kanaal met de meeste abonnees op YouTube.

Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, heeft geschiedenis geschreven door maar liefst 269 miljoen abonnees op de teller te hebben staan. Het is een aantal dat zijn concurrenten ver achter zich laat. Zijn kanaal staat vol met gekke challenges en gulle giften. Met meer dan 800 video's op zijn naam, waarin hij onder andere privé-eilanden weggeeft en een real-life versie van Squid Game organiseert, staat hij nu helemaal bovenaan de YouTube-ladder.

De overwinning is niet alleen een persoonlijke triomf voor MrBeast, maar ook een soort van wraak voor zijn vriend en mede-YouTuber, PewDiePie. De Zweedse YouTuber was in 2019 het eerste kanaal dat de mijlpaal van 100 miljoen abonnees bereikte, maar werd al snel ingehaald door T-Series. Het Indiase label staat sinds 2020 aan kop, of ja, stond. MrBeast is een grote fan van PewDiePie en plaatste zelfs billboards om mensen aan te moedigen op hem te abonneren. Felix Kjellberg (PewDiePie's echte naam) is achterop geraakt in de strijd met T-Series, maar MrBeast staat nu aan kop. "Na 6 jaar hebben we eindelijk wraak genomen voor PewDiePie", schrijft hij op X.

Achttien Emmy-nominaties voor laatste seizoen 'The Crown'

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:26

De kans dat ‘The Crown’ er in september met één of meerdere prijzen vandoor gaat bij de uitreiking van de Emmy-awards is groot. Het laatste seizoen van de reeks is maar liefst achttien keer genomineerd voor de Amerikaanse televisieprijzen.

De show is onder andere genomineerd in de categorieën beste dramaserie, beste acteur, beste actrice en beste gastactrice. Maar ook in categorieën waarin het productieontwerp, casting, hedendaagse kostuums, regie, visuele effecten en het script van de serie centraal staan, komt ‘The Crown’ voor in de lijst van kanshebbers.

Met deze nominaties staat de teller van het totaal aantal Emmy-nominaties op 87. Daarvan wist ‘The Crown’ er tot nu toe 21 van te verzilveren. Maar in september kunnen er daar dus nog een aantal bij komen.

Bedenkers 'Stranger Things' gaan horrorserie maken

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:18

We kunnen binnenkort meer verwachten van de creatieve breinen achter ‘Stranger Things’. Variety meldt dat de Duffer-broers een nieuwe horrorserie gaan maken voor Netflix.

De reeks heeft momenteel de titel ‘Something Very Bady Is Going to Happen’ en is afkomstig van schrijver Haley Z. Boston. De show wordt omschreven als een sfeervolle horrorserie die zich afspeelt op een bruiloft, waarbij een bruid en bruidegom worden gevolgd in de week voorafgaand aan hun noodlottige huwelijk.

De Duffer-broers Matt en Ross, die ook de hitserie ‘Stranger Things’ maakten, zijn bij het project betrokken als uitvoerend producenten. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe reeks mogen verwachten.

Ontdek meer