Tiener vermoord in Thailand na mysterieuze ontmoeting in bos

Simon Smetryns-09 mei 2023 om 11:48- Foto:

Facebook

Woramet Ben Taota, een 16-jarige Britse tiener, verdween op 6 mei in Thailand nadat hij een motorrit maakte met zijn vriendin. De politie ontving de volgende ochtend een melding dat de tienerjongen dood was teruggevonden in een bos. Zijn hoofd was bedekt met bloed en leek te zijn geslagen met een stomp voorwerp.

De politie zoekt nu een tweede tiener, Suraphltchaya Khamsa, die naar het schijnt een relatie had met Ben en waarschijnlijk ook de laatste persoon was die hem had gezien.

De grootmoeder van de overleden tiener heeft tegenover The Daily Mail verklaard dat ze denkt dat haar kleinzoon naar het bos werd gelokt. Volgens haar was Ben samen met zijn vriendin op weg naar het bos om een man te ontmoeten. De grootmoeder zegt dat ze niet weet wat er met de vriendin van Ben is gebeurd.

De politie onderzoekt momenteel of de dood van Ben verband houdt met het drugsmilieu en -smokkel.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer