Tiener vermoord in Thailand na mysterieuze ontmoeting in bos

Simon Smetryns-09 mei 2023 om 11:48- Foto:

Facebook

Woramet Ben Taota, een 16-jarige Britse tiener, verdween op 6 mei in Thailand nadat hij een motorrit maakte met zijn vriendin. De politie ontving de volgende ochtend een melding dat de tienerjongen dood was teruggevonden in een bos. Zijn hoofd was bedekt met bloed en leek te zijn geslagen met een stomp voorwerp.

De politie zoekt nu een tweede tiener, Suraphltchaya Khamsa, die naar het schijnt een relatie had met Ben en waarschijnlijk ook de laatste persoon was die hem had gezien.

De grootmoeder van de overleden tiener heeft tegenover The Daily Mail verklaard dat ze denkt dat haar kleinzoon naar het bos werd gelokt. Volgens haar was Ben samen met zijn vriendin op weg naar het bos om een man te ontmoeten. De grootmoeder zegt dat ze niet weet wat er met de vriendin van Ben is gebeurd.

De politie onderzoekt momenteel of de dood van Ben verband houdt met het drugsmilieu en -smokkel.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer