Werk spin-off 'Game of Thrones' tijdelijk neergelegd

Karen Luiken-09 mei 2023 om 05:26

Schrijvers van een spin-off van ‘Game of Thrones’ hebben hun werk tijdelijk neergelegd vanwege een grote staking in Hollywood. Dat laat schrijver George R.R. Martin weten via zijn website.

Het gaat om de serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’, die het verhaal vertelt over een ridder en zijn schildknaap. “Geen enkele schrijver wilde dit, maar de producenten, de studio’s en de streamingsdiensten laten ons geen keus”, zegt George R.R. Martin.

De staking is nu al een tijdje bezig en treft veel verschillende titels. Er wordt onderhandeld met streamingsdiensten als Netflix, Disney en Amazon, maar de gesprekken hebben vooralsnog niet geleid tot een akkoord. Verschillende schrijvers leggen hun werk daarom neer. Naast de schrijvers die voor de ‘Game of Thrones’ spin-off werken, deden ook medewerkers van het laatste seizoen van ‘Stranger Things’ dat eerder deze week al.

'Vampire Diaries'-ster kan nog niet lopen na ongeluk

Karen Luiken-14 juni 2024 om 07:04

Nina Dobrev heeft een nieuwe gezondheidsupdate gegeven. De ‘Vampire Diaries’-ster raakte twee maanden geleden gewond bij een ongeluk en moest onder het mes.

De actrice heeft wekenlang thuis gezeten, maar ging deze week voor het eerst de deur uit voor een optreden in een aflevering van ‘The Talk’. Daarin vertelt ze dat ze een knieoperatie heeft ondergaan en dat ze sindsdien met een ‘gigantische brace’ door het leven gaat. “Ik kan nog niet zelfstandig lopen”, aldus Nina. “Ik heb een gebroken knie en een kapotte kruisband en meniscus.”

Het ongeluk gebeurde toen Nina op een crossmotor zat. Ze viel, landde verkeerd en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. “Ik raad het af, jongens”, zegt ze over het rijden op een crossmotor. “Ik heb mijn lesje geleerd: stap nooit op een crossmotor. Ik deed een wheelie, verloor de controle, kreeg een terugslag en de motor vloog door. Gelukkig viel het voertuig niet op mij, volgens de dokter was het dan veel erger geweest.”

'House of the Dragon' krijgt derde seizoen

Karen Luiken-14 juni 2024 om 06:56

Het is een geweldige week voor fans van ‘House of the Dragon’. Aanstaande zondag gaat het tweede seizoen van de ‘Game of Thrones’ spin-off in première bij HBO, maar dat is niet het enige goede nieuws rondom de reeks. Deadline meldt dat er ook al een derde seizoen in de maak is!

Heel verrassend is het nieuws overigens niet. George R.R. Martin, maker van ‘House of the Dragon’, verklapte in december al dat hij en zijn schrijvers aan een derde én vierde seizoen van het fantasydrama werkten. Het is alleen nog niet bekend wanneer we het derde – laat staan het vierde – seizoen kunnen verwachten.

‘House of the Dragon’ speelt zich tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van ‘Game of Thrones’ af en vertelt het verhaal van House Targaryen.

Ontdek meer