Werk spin-off 'Game of Thrones' tijdelijk neergelegd

Karen Luiken-09 mei 2023 om 05:26

Schrijvers van een spin-off van ‘Game of Thrones’ hebben hun werk tijdelijk neergelegd vanwege een grote staking in Hollywood. Dat laat schrijver George R.R. Martin weten via zijn website.

Het gaat om de serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’, die het verhaal vertelt over een ridder en zijn schildknaap. “Geen enkele schrijver wilde dit, maar de producenten, de studio’s en de streamingsdiensten laten ons geen keus”, zegt George R.R. Martin.

De staking is nu al een tijdje bezig en treft veel verschillende titels. Er wordt onderhandeld met streamingsdiensten als Netflix, Disney en Amazon, maar de gesprekken hebben vooralsnog niet geleid tot een akkoord. Verschillende schrijvers leggen hun werk daarom neer. Naast de schrijvers die voor de ‘Game of Thrones’ spin-off werken, deden ook medewerkers van het laatste seizoen van ‘Stranger Things’ dat eerder deze week al.

'The Witcher' verlengd met vijfde seizoen

Karen Luiken-30 mei 2023 om 05:51

Hoewel het derde en vierde seizoen nog niet eens zijn verschenen, hebben de makers van ‘The Witcher’ nú al bekendgemaakt dat er ook al een vijfde seizoen van de hitserie in aantocht is.

Het derde seizoen zal vanaf 29 juni op Netflix te zien zijn. De opnames van het vierde seizoen zijn nog niet van start gegaan, maar toch zijn de voorbereidingen voor het vijfde seizoen al wel begonnen. Casting director Sophie Holland zegt dat de eerste stappen zijn gezet.

Acteur Henry Cavill is in het derde seizoen voor de laatste keer te zien als Geralt van Rivia, die hij al sinds het begin van de serie speelt. Daarna wordt de rol over genomen door Liam Hemsworth.

Nieuwe 'Uncharted'-rollercoaster krijgt vette trailer

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 15:56

Vanaf 17 juni kunnen fans van de 'Uncharted'-franchise zich helemaal onderdompelen in de actie dankzij deze gloednieuwe en allereerste rollercoaster die gebaseerd is op de games en de gelijknamige film. En hier is een eerste vette trailer!

Deze nieuwe coaster, die volledig in teken zal staan van de immens ppopulaire actiefranchise, staat in het Spaanse pretpark PortAventura World. In de coaster zullen bezoekers zich in de avontuurlijke wereld van de populaire games en film wanen.

Het verhaal van de coaster zal verdergaan op het verhaal van de film, en als we deze eerste beelden mogen geloven, wordt het een hevige rit boordevol actie!

Check hieronder alvast de eerste trailer en ontdek 'Uncharted: The Enigma of Penitence' vanaf 17 juni zélf in PortAventura!

Ontdek meer