Familie van slachtoffer dodelijk gevecht op spoor: 'Hij is geduwd'

Karen Luiken-08 mei 2023 om 11:01- Foto:

Photo by Andrey Kremkov on Unsplash

Een ruzie tussen drie jongeren is afgelopen vrijdag compleet uit de hand gelopen. De 22-jarige Saad kwam na een gevecht op het spoor terecht en werd aangereden door een hogesnelheidstrein. Hij overleefde dat niet. Zijn familie is ervan overtuigd dat hij is geduwd.

Het begon allemaal vrijdag op een school nabij het station in Zaventem. Daar zou een ruzie hebben ontstaan tussen een aantal jongeren, die rond 16.00 uur resulteerde in een vechtpartij op een plein. De 22-jarige Saad was daar net als twee andere jongeren bij betrokken. Saad zou volgens bronnen, zo meldt HLN, zijn gefilmd met een samoeraizwaard in de hand.

Niet veel later verplaatste het gevecht zich van het plein naar het station, waar Saad uiteindelijk op het spoor belandde. Hij werd aangereden door een trein en was op slag dood. Hoewel onderzoek nog niet heeft vastgesteld hoe de jongen op het spoor terecht is gekomen, denkt zijn familie dat hij geduwd is. ‘Na het gebed wilde hij een gevecht scheiden dat verkeerd afliep', schrijft zijn moeder op social media. 'Hij werd geraakt en van de rails geduwd. Hij was 22 jaar oud en ging trouwen, hij werkt, hij werd geliefd.'

Een van de twee andere betrokkenen, een 16-jarige jongen uit Brussel, raakte zwaargewond. Een derde persoon sloeg op de vlucht en is nog voortvluchtig.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer