Tiener schiet kinderen dood op school in Servië

Karen Luiken-04 mei 2023 om 05:56- Foto:

Reuters

Een 13-jarige jongen is gisteren opgepakt nadat er op een basisschool in de Servische hoofdstad Belgrado een schietpartij heeft plaatsgevonden. Acht kinderen en een bewaker kwamen daarbij om het leven.

Het drama vond plaats op de Vladislav Ribnikar-school in het centrum van Belgrado. De schutter zou de geschiedenisklas zijn binnen gelopen en opende daar het vuur op de leraar. Negen mensen kwamen om en nog eens zes kinderen en een leraar raakten gewond. Eén van hen, een meisje, verkeert in kritieke toestand.

Vermoed wordt dat de 13-jarige Kosta Kecmanovic de dader is. Hij had voorafgaand aan de schietpartij verdachte tekeningen van de lokalen in de school gemaakt en was bovendien in het bezit van een lijst met namen van kinderen die hij wilde doden. Het is nog niet duidelijk wat het motief achter de moorden is.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer