Coca-Cola stopt in het geniep met drankje Finley

Dieter Blarinckx-01 mei 2023 om 16:53

Frisdrankdrinkers zullen het misschien al opgemerkt hebben, maar de Finley-drankjes zijn niet meer te bespeuren in de Belgische supermarkten. De reden? Coca-Cola stopte in het geheim met de productie van Finley om zo hun nieuwste drankje meer ruimte te geven.

Van Finley had je verschillende smaken, waaronder bijvoorbeeld vlierbloesem, mojito, bloedsinaasappel en ananas, komkommer en munt. De caloriearme limonade van Coca-Cola werd voor het eerst gedropt in 2014 en was nog wel een gematigd succes.

Maar de laatste weken kan je Finley niet meer vinden in je supermarkt. Dat komt omdat Coca-Cola onlangs een gloednieuwe drankje lanceerde dat nogal lijkt op Finley: Royal Bliss. Bij woordvoerster Joke Dom van Coca-Cola klinkt het zo aan Het Nieuwsblad: “We zetten zo één merk op de Belgische markt, met een verfrissend, rijk en heerlijk assortiment dat net bruisend genoeg is en consumenten een geweldige mix- of pure drinkervaring biedt, met of zonder suiker.”

Deze nieuwe frisdrank is verkrijgbaar in zes verschillende en heerlijke smaken: pink aromatic berry, agrumes & ylang ylang, zero signature tonic water, bitter lemon en lime & mint.

Het bestaat: bag-in-box met alcoholvrije wijn

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:59

Alcoholvrije wijn is tegenwoordig zó lekker, dat je aan één fles niet genoeg hebt. Je kunt er met gemak tien glazen van drinken zonder er ook maar een minuscule kater aan over te houden. Maar omdat het onhandig (en zwaar) is om met meerdere flessen te moeten zeulen, heeft het bedrijf Vintense nu iets nieuws op de markt gebracht: de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen en een aantal heerlijke mocktails, komt Vintense nu met het nieuwe product SOBER, een bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel dertig dagen na openen behouden.

De boxen bevatten twee liter alcoholvrije wijn en zijn er in twee verschillende smaken: witte en rosé wijn. "Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt”, legt oenoloog Thierry Cowez uit. “Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen."

De witte wijnsmaak van SOBER is alleen verkrijgbaar bij Carrefour, de rosé bij Delhaize en Carrefour, en later ook bij Colruyt.

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

Ontdek meer