Belgisch kampioene powerlifting op 18-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-27 april 2023 om 06:37

Laura Delava, Belgisch kampioene powerlifting, is maandag op 18-jarige leeftijd overleden aan een infectie. Dat maakt een vriendin van haar bekend via social media.

De uit Hoei afkomstige Laura was al een tijdje actief als bodybuildster toen ze vorige zomer begon aan powerlifting. Drie maanden later werd ze al Belgisch kampioene bij de junioren onder de 69 kilo en schreef ze vier records op haar naam. Exact zeven maanden na dat moment overleed ze. Dat gebeurde afgelopen maandag, vlak nadat ze kampte met een ontsteking van de hartspier.

Een vriendin van Laura maakt het schokkende nieuws bekend via Instagram. “Maandagmiddag om één uur wisten we dat we niet meer mochten hopen toen de dokter ons kwam vertellen dat Laura niet beter zou worden. Daarom kondig ik met een gebroken hart het overlijden van onze nationale zonneschijn Laura Delava aan. Haar familieleden zullen zich altijd haar humor, haar vastberadenheid, haar wilskracht en haar sterke karakter blijven herinneren. Ik denk dat ze nu wat kan rusten. We houden allemaal van je, mijn Laura.”

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer