Nieuwe Barbie heeft syndroom van Down

Karen Luiken-26 april 2023 om 06:40

Het aanbod van speelgoedfabrikant Mattel wordt steeds inclusiever. Naast Barbies met etnische achtergronden en handicaps komt het bedrijf nu ook met een pop die het syndroom van Down heeft.

De Barbie met het syndroom van Down is korter dan andere poppen. De oren zijn anders, de ogen zijn anders en ook de neusbrug ziet er anders uit. "Door met een pop te spelen die er anders uitziet dan zij, kunnen kinderen mogelijk meer begrip en empathie voor hen opbrengen", zegt Lisa McKnight, het hoofd van de Barbie-afdeling bij Mattel, volgens NU.nl.

Omdat Mattel af wil van het imago dat Barbie een vrouw is met blauwe ogen, een lichte huid, grote borsten en een slanke taille, lanceert het merk steeds vaker poppen die voor meer diversiteit en inclusie zorgen. Een jaar geleden werd er voor het eerst in de geschiedenis van Barbie al een transgenderpop opgenomen in de collectie. Ook zijn er inmiddels poppen met een gehoorapparaat, beenprothese of met de huidaandoening vitiligo.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer