Te veel sojasaus kan dodelijk zijn

Karen Luiken-26 april 2023 om 06:38- Foto:

Photo by GoodEats YQR on Unsplash

Sojasaus maakt bijna ieder gerecht lekkerder. Sushi, soep, noem het maar op. Het liefst zouden we het de hele dag door eten, maar het internet vertelt ons dat we dat vooral niet moeten doen. LadBible meldt dat je er dood aan kan gaan als je er te veel van consumeert.

In elke eetlepel sojasaus zit ongeveer 900 milligram zout. Pak je heel veel eetlepels, dan kan die hoeveelheid zout levensgevaarlijk zijn voor je lichaam. Een geval uit 2013 is daar het bewijs van. Een 19-jarige man belandde in een coma toen hij een liter sojasaus had gedronken. Hij leed aan hypernatriëmie, wat tot fatale ophopingen van vocht kan leiden op plaatsen zoals de longen. Ook kunnen bloedingen in de hersenen een gevolg zijn.

De man werd snel behandeld en kwam na drie dagen weer bij bewustzijn, maar zo’n goede afloop is helaas niet voor iedereen weggelegd. Een vrouw is overleden nadat ze een lading sojasaus had gegeten. Ze stierf aan longoedeem als gevolg van vocht in haar longen, maar bleek ook een ernstige hersenbeschadiging te hebben.

Coca-Cola lanceert nieuwe smaak

Karen Luiken-21 februari 2024 om 06:54

Coca-Cola heeft iets nieuws in petto. Het merk lanceert deze maand de K-Wave Zero Sugar, een fris drankje dat gezien wordt als een ode aan de K-popwereld.

De nieuwe smaak is alweer de zesde in het rijtje van Europese lanceringen binnen het Creations-platform, na onder andere een limited edition in samenwerking met wereldwijd bekende artiest Marshmello en Coca-Cola 3000.

Coca-Cola is voor de lancering een samenwerking aangegaan met drie van de populairste K-popgroepen: Stray Kids, ITZY en NMIXX, en met K-popicoon Jin Young Park. Samen komen ze niet alleen met een drankje, maar ook met een videoclip en kledingcollectie.

De Coca-Cola K-Wave Zero Sugar is vanaf nu te vinden in de winkelrekken van Carrefour, O’Tacos en Kinepolis-vestigingen in België. Het gaat om een limited edition, dus je kunt het drankje kopen zolang de voorraad strekt.

Win exclusieve TAGMAG & Poliakov preparty op kot

Joyce Vander Auwera-12 februari 2024 om 16:30- Foto:

Mirco Buyls

Hey party animals! De exclusieve TAGMAG & Poliakov preparty is helemaal terug van weggeweest. Ook dit jaar toveren we jouw kot om tot de ultieme preparty cave: we komen langs met dj, licht, geluid én uiteraard met lekkere Poliakov Vodka cocktails.

Altijd al een epische preparty willen organiseren met alles erop en eraan? Waar jij en je vrienden nog weken over nababbelen? Good news want we hosten samen met Insiders Clémentine Caron en Kobe Peeters twee exclusieve preparties bij jou thuis of op kot.

De troostprijs is dit jaar net zo cool: 20 flessen Poliakov Premium Vodka voor die extra kick op jouw eigen preparties.

Vul onderstaand wedstrijdformulier in, deel je Instagram of TikTok handle en wie weet staat Clémentine of Kobe binnenkort aan jouw deur. De winnaars van de preparties (donderdag 22/02 en dinsdag 27/02) worden door TAGMAG persoonlijk op de hoogte gebracht.

Snel zijn is de boodschap, want op 23/02 om 17u sluiten we de boel af. Let's get this party started! 🚀

Ontdek meer