Te veel sojasaus kan dodelijk zijn

Karen Luiken-26 april 2023 om 06:38- Foto:

Photo by GoodEats YQR on Unsplash

Sojasaus maakt bijna ieder gerecht lekkerder. Sushi, soep, noem het maar op. Het liefst zouden we het de hele dag door eten, maar het internet vertelt ons dat we dat vooral niet moeten doen. LadBible meldt dat je er dood aan kan gaan als je er te veel van consumeert.

In elke eetlepel sojasaus zit ongeveer 900 milligram zout. Pak je heel veel eetlepels, dan kan die hoeveelheid zout levensgevaarlijk zijn voor je lichaam. Een geval uit 2013 is daar het bewijs van. Een 19-jarige man belandde in een coma toen hij een liter sojasaus had gedronken. Hij leed aan hypernatriëmie, wat tot fatale ophopingen van vocht kan leiden op plaatsen zoals de longen. Ook kunnen bloedingen in de hersenen een gevolg zijn.

De man werd snel behandeld en kwam na drie dagen weer bij bewustzijn, maar zo’n goede afloop is helaas niet voor iedereen weggelegd. Een vrouw is overleden nadat ze een lading sojasaus had gegeten. Ze stierf aan longoedeem als gevolg van vocht in haar longen, maar bleek ook een ernstige hersenbeschadiging te hebben.

Brussel krijgt nieuwe kaaskrokettenbar

Karen Luiken-15 september 2023 om 12:21

Je hebt heel veel goede redenen om naar Brussel te gaan. Prachtige gebouwen, lekkere biertjes en natuurlijk Manneken Pis. Maar vanaf 4 oktober komt daar nog een goede reden bij. Op die datum opent CHeesy de deuren, een gloednieuwe Zwitserse kaaskrokettenbar.

Een maand lang zullen vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeters drie eigen versies van de kaaskroket maken. Die zijn van woensdag 4 tot en met zondag 29 oktober verkrijgbaar bij CHeesy.

De pop-up bar vestigt zich in REBEL, een populaire wijnbar die bekendstaat om zijn verleidelijke natuurwijnen en verrassende tapasbordjes. Maar in oktober vind je er naast die twee specialiteiten dus ook kaaskroketten. In alle soorten en maten.

REBEL bevindt zich aan de Lesbroussartstraat 48 in Elsene.

Nieuwe smaak van Coca-Cola smaakt naar de toekomst

Karen Luiken-14 september 2023 om 10:36

Hoe smaakt de toekomst? Het is een vraag die onmogelijk lijkt te beantwoorden, maar waar Coca-Cola met een nieuw drankje toch een poging naar doet. Het merk komt met de limited edition 3000 Zero Sugar.

Het nieuwe drankje is gecreëerd door menselijke én artificiële intelligentie. Dat gebeurde aan de hand van emoties, ambities, kleuren en smaken die fans voelen bij het jaar 3000. “Coca Cola Creations heeft de ambitie om magische momenten te creëren voor Coca-Cola liefhebbers. Met de hulp van artificiële intelligentie onthullen we hoe een Coca-Cola uit de toekomst kan smaken en tonen we vooral welke spannende toekomstmogelijkheden er nog zijn”, legt Aline Lemaire uit, Marketing Director van Coca Cola België en Luxemburg.

De Coca-Cola 3000 Zero Sugar is vanaf nu verkrijgbaar bij Carrefour, Kinepolis en O’Tacos.

Ontdek meer