Breaking: Dit mag er weer vanaf 1 oktober!

Lore Ketels-17 september 2021 om 15:21

De veiligheidsraad zit vandaag weer samen om te bespreken wat er allemaal gaat veranderen op 1 oktober. Er staan verschillende belangrijke onderwerpen op de agenda, zo gaat het onder andere over de heropening van de nachtclubs en het afschaffen van de mondmaskerplicht.

Momenteel zijn al enkele dingen beslist:

De nachtclubs mogen terug open!
Het is officieel, na anderhalf jaar mogen we eindelijk terug dansen. Je zal wel een 'Covid Safe' ticket moeten kunnen voorleggen voor je de club binnen mag.

In Vlaanderen hoef je geen mondmasker meer te dragen in winkels of horeca.
Vanaf kan je gewoon op café of restaurant gaan zonder dat je een mondmasker op moet eens je rechtstaat.

Een mondmasker moet dus enkel nog op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.

Een grote stap richting het normale leven.

Photo by Alia Bly on Unsplash

Wending in moordzaak Gabby Petito: menselijke resten gevonden

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 14:03

Midden september werd het lichaam Gabby Petito gewurgd teruggevonden. Van haar verloofde, Brian Laundrie, was al sinds 13 september geen spoor. Tot nu.

De FBI meldt nu dat er, samen met spullen van Laundrie, menselijke resten zijn teruggevonden nabij een natuurreservaat in Florida.

Gabby en Brian vertrokken op begin juli op roadtrip door Amerika. Hoewel hun relatie voor de buitenwereld best oké leek, kreeg het koppel gaandeweg steeds meer ruzie. En toen Brian begin september alleen terugkwam van reis was het duidelijk dat er iets was misgelopen. Petito werd enkele dagen later als vermist opgegeven, en Brian weigerde mee te werken aan het onderzoek en verdween vervolgens.

Het lichaam van Petito werd op 19 september gevonden. Ze werd gewurgd. Forensisch onderzoek liet blijken dat ze al vier weken dood was toen ze gevonden werd. Nu wordt het verder afwachten of de gevonden menselijke resten die van Brian Laundrie zijn.

Chapeau! Noa Lang van Club Brugge komt op voor mentale gezondheid

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 11:41

Noa Lang, topvoetballer bij Club Brugge, vertelt in een gesprek met straatvoetballer en presentator Soufiane Touzani openhartig over zijn mentale gezondheid.

Het is in het topvoetbal niet evident om over mentale gezondheid te praten. Voor de doorsnee mens al is het al geen makkie, maar stoere voetballers hebben er zéker niet meteen oor naar om met een psycholoog te praten.

"De voetbalwereld is soms een neppe, vieze wereld, met heel veel druk", zegt Noa Lang in het NOS-interview met Soufiane. Daarom kiest hij er sinds een aantal jaar voor om zich psychologisch te laten bijstaan. "Ik raad iedereen een psycholoog aan!", sluit hij breed lachend af. Mooi om te zien dat mentale gezondheid steeds minder en minder taboe wordt, ook in de sportwereld.

Kamp jij zelf met mentale problemen? Dan kan je altijd terecht bij jongerenhulplijn awel.

Ontdek meer