Wat is een vaginale scheet en waar komt die vandaan?

Maxine Decaluwé-24 april 2023 om 08:30- Foto:

Luis Zambrano via Pexels

Iedereen heeft weleens een gênant moment tijdens de seks. De vrouwen onder ons al iets meer op onverwachte momenten. We hebben het over de befaamde vaginale scheet. Ook al kan de vaginale wind op elk moment van de dag de vrouw ontglippen, ontstaat die vaker door en tijdens de seks. Maar hoe dan?

Het zit namelijk zo, je vagina is een soort tunnel en wanneer je seksueel opgewonden raakt, dan gaat de baarmoeder iets hoger liggen. Daardoor wordt de vagina wat langer en ontstaat er extra ruimte die zich kan vullen met lucht. Die lucht blijft uiteraard in de vagina hangen, maar moet er op de een of andere manier ook weer uit. Als je sekspartij voorbij is en je een onverwachte beweging maakt of juist totaal ontspant, dan ontsnapt ineens alle lucht.

Dus, het komt erop neer dat oude lucht er gewoon weer uit moet. Geen paniek, de vaginale scheet is in normale instantie gewoon geurloos. Mocht het wel stinken dan ligt dat niet aan de scheet, maar is er kans dat je een schimmelinfectie hebt.

Vind je de vaginale scheet één van de meest gênante dingen die er zijn? Dan hebben we minder goed nieuws voor jou, want je kan ze niet voorkomen. Trucjes om ze tegen te gaan, zijn er dan weer wel:

  • Je kan je benen tijdens de seks wat wijder openen, zodat de lucht kan ontsnappen.

  • Het tegenovergestelde, door je benen dichter bijeen te houden. Zo verminder je de hoeveelheid lucht die naar binnenkomt.

  • Meer vocht of glijmiddel kan ook een hulpmiddel zijn. Zo is er minder wrijving en gaat het allemaal wat soepeler.

Maar hé, maak je niet druk. Het overkomt elke vrouw, just be part of the gang!

Waarom doven veel relaties na 3 maanden uit?

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 12:26

Als je jezelf al vaak na 90 dagen aan het einde van veelbelovende romances hebt gevonden, ben je niet alleen. Experts zeggen dat dit veel voorkomt en dat er een verklaring voor is.

De drie maanden regel is real. Het is eigenlijk een beetje de 'honeymoon phase' van het daten. "Drie maanden is een goede periode om je een ruwe schets te laten zien van wie de persoon is", legde relatie- en break-upexpert Angelika Koch uit aan Bustle. "Het helpt je te zien of ze iemand zijn die spelletjes speelt, rode vlaggen heeft, of oprecht een relatie wil."

Veel mensen zullen aan het einde van deze drie maanden dus het licht zien. Het begin van een relatie is vaak leuk en opwindend, maar al snel komen de ware bedoelingen en eigenaardigheden naar boven. Als de roze bril af is, is het belangrijk om realistisch te zijn over de relatie en de compabiliteit. Het kan je veel hartzeer besparen.

Drie maanden is niet alleen een relatiemijlpaal, het is ook ongeveer de gemiddelde tijd die het kost voordat mannen en vrouwen verliefd worden. Een onderzoek gepubliceerd in het SAGE journal of Social and Personal Relationships, toont aan dat mannen gemiddeld 107 dagen wachten voordat ze "ik hou van je" zeggen. Bij vrouwen is dat 122 dagen.

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Ontdek meer