Wat is een vaginale scheet en waar komt die vandaan?

Maxine Decaluwé-24 april 2023 om 08:30- Foto:

Luis Zambrano via Pexels

Iedereen heeft weleens een gênant moment tijdens de seks. De vrouwen onder ons al iets meer op onverwachte momenten. We hebben het over de befaamde vaginale scheet. Ook al kan de vaginale wind op elk moment van de dag de vrouw ontglippen, ontstaat die vaker door en tijdens de seks. Maar hoe dan?

Het zit namelijk zo, je vagina is een soort tunnel en wanneer je seksueel opgewonden raakt, dan gaat de baarmoeder iets hoger liggen. Daardoor wordt de vagina wat langer en ontstaat er extra ruimte die zich kan vullen met lucht. Die lucht blijft uiteraard in de vagina hangen, maar moet er op de een of andere manier ook weer uit. Als je sekspartij voorbij is en je een onverwachte beweging maakt of juist totaal ontspant, dan ontsnapt ineens alle lucht.

Dus, het komt erop neer dat oude lucht er gewoon weer uit moet. Geen paniek, de vaginale scheet is in normale instantie gewoon geurloos. Mocht het wel stinken dan ligt dat niet aan de scheet, maar is er kans dat je een schimmelinfectie hebt.

Vind je de vaginale scheet één van de meest gênante dingen die er zijn? Dan hebben we minder goed nieuws voor jou, want je kan ze niet voorkomen. Trucjes om ze tegen te gaan, zijn er dan weer wel:

  • Je kan je benen tijdens de seks wat wijder openen, zodat de lucht kan ontsnappen.

  • Het tegenovergestelde, door je benen dichter bijeen te houden. Zo verminder je de hoeveelheid lucht die naar binnenkomt.

  • Meer vocht of glijmiddel kan ook een hulpmiddel zijn. Zo is er minder wrijving en gaat het allemaal wat soepeler.

Maar hé, maak je niet druk. Het overkomt elke vrouw, just be part of the gang!

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: