Tieners verdacht van vermoorden lerares na slecht cijfer

Karen Luiken-20 april 2023 om 10:29

Twee tieners uit het Amerikaanse Iowa zijn ervan beschuldigd hun leraar Spaans te hebben vermoord nadat een van hen een slecht cijfer kreeg. Dat meldt Unilad.

Het lichaam van lerares Nohema Graber werd op donderdag 3 november 2021 ontdekt in een park in Iowa, verborgen onder een zeildoek. Later werd onthuld dat ze was doodgeslagen met een honkbalknuppel.

Een dag voor die verschrikkelijke ontdekking ging de toen 16-jarige Willard Miller met de lerares in gesprek omdat ze hem een slecht cijfer had gegeven. Hij wordt er samen met Jeremy Goodale van verdacht de dader van de moord te zijn.

“Het slechte cijfer wordt verondersteld het motief te zijn achter de moord op Graber”, zo valt te lezen in een gerechtelijk document. Willard heeft tijdens een politieverhoor toegegeven gefrustreerd te zijn geweest door de lesmethoden van zijn lerares.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

'Friends'-acteur Matthew Perry (54) overleden

Joyce Vander Auwera-29 oktober 2023 om 07:32

Matthew Perry, de Amerikaans-Canadese acteur bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire jaren '90 sitcom 'Friends', is op 54-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij werd zaterdag in zijn huis gevonden waar hij verdronken is in een jacuzzi, vermoedelijk na een hartstilstand. Volgens de politie wordt niet uitgegaan van een misdrijf, maar verdere onderzoeken volgen om dat volledig uit te sluiten.

Na een pickleball-sessie op zaterdagmiddag keerde de acteur terug naar zijn huis in Los Angeles. Hij stuurde zijn persoonlijke assistent even weg voor een boodschap. Toen de assistent twee uur later terugkeerde, trof hij de acteur levenloos aan in de jacuzzi. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gebeld, maar helaas kon Perry niet meer worden gereanimeerd en werd hij ter plekke dood verklaard.

Perry groeide op in Ottawa, Canada, en verhuisde als tiener naar Los Angeles. Hij speelde in verschillende projecten, waaronder 'Boys Will Be Boys' en 'Growing Pains', maar is vooral bekend vanwege zijn iconische rol in 'Friends' als Chandler Bing, waar hij schitterde naast Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc, en Courteney Cox.

Naast zijn televisiewerk had Perry ook filmrollen in onder andere 'Fools Rush In' (1997), 'The Whole Nine Yards' (2000), en '17 Again' (2009).

Matthew Perry had jarenlang openlijk gestreden tegen verslavingen aan alcohol en medicijnen en deelde zijn ervaringen in zijn autobiografie, die in november vorig jaar werd gepubliceerd. Hij was 18 maanden clean toen zijn boek verscheen.

Warner Bros

Ontdek meer