Jongen sterft na TikTok-challenge

Karen Luiken-20 april 2023 om 09:04

Een 13-jarige jongen uit Ohio is overleden nadat hij naar verluidt de Benadryl Challenge had uitgeprobeerd, een trend die viral gaat op TikTok.

Jacob Stevens stierf op 12 april, zo blijkt uit een overlijdensbericht. Kort daarvoor besloot hij tijdens een avondje met zijn vrienden mee te doen aan de Benadryl Challenge, waarbij hij een overdosis Benadryl nam, een medicijn dat zonder voorschrift te verkrijgen wordt en voornamelijk gebruik wordt bij allergieën.

Bij de challenge is het de bedoeling dat je twaalf tot veertien Benadryl-pillen neemt, met als doel het opwekken van hallucinaties. Deelnemers nemen de beproeving op en delen vervolgens hun hallucinerende ervaring op TikTok. De stunt werd rond 2020 populair en wordt anno 2023 nog steeds gedaan.

Kinderen tot twaalf jaar mogen niet meer dan zes tabletten Benadryl in 24 uur, voor volwassenen geldt een maximale hoeveelheid van twaalf tabletten. Een overdosis kan een droge keel, mond, uitdroging, extreme slaperigheid, misselijkheid, een snelle hartslag of epileptische aanvallen veroorzaken. In het geval van de 13-jarige Jacob Stevens waren de gevolgen nog erger. Hij overleefde de challenge niet.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer