Wat weet jij over puisten?

Simon Smetryns-17 april 2023 om 16:40

Jaël Ost en Jonatan Medart trokken naar hartje Brugge, om komaf te maken met onzuiverheden dankzij de nieuwe Vinopure lijn van Caudalie.

1 op 4 van de Belgen kampt met verzorgingsarmoede

Chelsy Vanlerberghe-06 juni 2024 om 03:29

Stel je voor dat je 's ochtends opstaat en je realiseert dat je je favoriete shampoo niet kunt gebruiken omdat je het niet kunt betalen. Of dat je geen deo hebt voor die belangrijke afspraak omdat je budget te krap is. Voor veel jongeren in België is dit geen verbeelding, maar realiteit.

Verzorgingsarmoede betekent simpelweg dat mensen zich dagelijkse verzorgingsproducten moeten ontzeggen vanwege geldgebrek. Uit recent onderzoek van Kruidvat en de Belgische Federatie van Voedselbanken blijkt dat dat 1 op de 4 Belgen hiermee te maken krijgt, en 1 op de 5 zelfs wekelijks. Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar is dit zelfs 49%, en voor mensen met lagere inkomens 47%.

Verzorgingsarmoede is niet alleen een probleem in bepaalde regio's. Het is sterker aanwezig in Wallonië (38%) en Brussel (36%) dan in Vlaanderen (20%). Maar het treft ook mensen uit midden- (23%) en zelfs hogere (21%) inkomensgroepen.

De gevolgen zijn niet te onderschatten. Bijna een kwart van de mensen die in verzorgingsarmoede leven, geeft aan dat ze fysieke problemen ondervinden zoals een droge huid en een onfrisse geur. En het gaat verder dan dat. Mensen mijden sociale contacten uit schaamte en frustratie, wat kan leiden tot isolatie en zelfs psychologische problemen.

Kruidvat zet stappen om dit probleem aan te pakken. "De resultaten van dit onderzoek vertellen dat mensen wakker liggen van de prijs van essentiële producten die een impact hebben op hun psychologisch, fysiek en sociaal welzijn. We willen bij Kruidvat dat iedereen zich gezond, mooi en goed kan voelen en vestigen daarom de aandacht op dit luik van de armoedeproblematiek", zegt Bert Verhoef, managing director van Kruidvat. "Daarom ook dat ons partnerschap met de Belgische Federatie van Voedselbanken zo belangrijk is. Sinds oktober hebben we 13.000 Health & Beautykaarten ter waarde van 25 euro gedoneerd aan mensen die het moeilijk hebben. Deze week ontvangen opnieuw 5.000 mensen een Health & Beautykaart." Verder worden campagnes opgezet om bewustzijn te creëren en mensen aan te moedigen om bij te dragen.

Rihanna lanceert 'Fenty Hair'

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 02:01

Rihanna breidt haar Fenty Beauty-imperium uit met Fenty Hair. Ze maakte het nieuws bekend op Instagram met een kort filmpje waarin ze benadrukt hoe belangrijk haar is voor iedereen, van jong tot oud, en van welke afkomst dan ook.

In een gezamenlijke post van Fenty Beauty en Skin, onthult de Instagram-post de korte clip met een bijschrift dat luidt: "Oké, sommigen van jullie hebben het geraden - @fentyhair is de nieuwste aanwinst in de familie!!! 🏠" staat er te lezen in een gezamenlijke post van Fenty Beauty en Skin. "Het komt er aan op 6 juni! We weten dat jullie hebben gewacht, dus meld je aan via de link in bio en krijg toegang om als eerste te shoppen."

De zangeres en zakenvrouw, bekend om haar diverse lijn van beauty- en huidverzorgingsproducten, noemt het een 'flexibele productlijn' die is afgestemd op alle haartypes. Met haarverzorging erbij voelt het als een natuurlijke uitbreiding van het merk. Rihanna staat bekend om haar eigen experimenten met kapsels, wat haar inspireerde om Fenty Hair te creëren.

"Je weet hoe belangrijk het voor me is om mijn haar te veranderen", schrijft de zangeres zelf op Instagram. "Ik heb bijna elke textuur, kleur, lengte gehad, van weaves tot vlechten tot natuurlijk haar: dus ik lanceer een flexibele productlijn, niet alleen voor elke haarwens, maar elk product is ontworpen om alle haartypes te versterken en te herstellen, wat we echt nodig hebben! Het is tijd om te spelen en sterker te worden door de stijl."

De Fenty Hair-website zal op 13 juni worden gelanceerd, samen met de release van de lijn.

Ontdek meer