Amerikaanse staat Montana wil TikTok verbieden

Karen Luiken-15 april 2023 om 07:03- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

De kans is groot dat mensen uit Montana de app van TikTok straks niet meer kunnen downloaden. De Amerikaanse staat wil het platform verbieden, melden verschillende media.

Montana staat op het punt een nieuwe wet te ondertekenen die het vanaf 2024 illegaal maakt voor appstores om TikTok aan te bieden. Het is voor het eerst dat een staat de app compleet wil verbieden. Inwoners die de app al hebben gedownload zijn niet strafbaar.

Het is in Montana al niet meer toegestaan om TikTok op overheidsapparaten te gebruiken. In andere - ook Europese - landen geldt datzelfde verbod.

Muziek Taylor Swift terug op TikTok

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:50- Foto:

Reuters

De muziek van Taylor Swift is weer op TikTok te vinden. De zangeres heeft een deel van haar nummers terug op het platform geplaatst nadat ze er in februari vanaf werden gehaald door muzieklabel Universal.

Universal verwijderde de liedjes van Taylor en andere artiesten van TikTok vanwege mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. Maar daar steekt Swift nu een stokje voor. Volgens Financial Times beschikt de zangeres over de auteursrechten van haar eigen nummers en mag ze daarom zelf bepalen waar ze haar muziek verspreidt.

De terugkeer van Taylors muziek op TikTok komt een paar dagen voordat Taylor haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uitbrengt. Dat wordt volgende week vrijdag gelanceerd.

Instagram gaat naaktfoto's blurren in DM's naar minderjarigen

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 14:47

No more unsolicited dick pics! Instagram gaat een nieuwe veiligheidsfunctie uitrollen die naakfoto's in DM's vervaagt. Dat doen ze om minderjarigen op het platform te beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De functie zal standaard ingeschakeld zijn bij minderjarige gebruikers van Instagram, maar ook volwassenen worden aangemoedigd om de functie te gebruiken.

Wanneer de bescherming is ingeschakeld, ontvangen Instagram-gebruikers een melding waarin wordt benadrukt dat ze niet hoeven te reageren, met ook de optie om de afzender te blokkeren en te rapporteren. Meta benadrukte dat deze functie niet alleen bedoeld is om ongewenste nudes te voorkomen, maar ook om mensen te beschermen tegen oplichters die naaktbeelden sturen om anderen te manipuleren ze terug te sturen. Gebruikers die proberen een naaktfoto te DM'en, krijgen ook een waarschuwingsbericht over de gevaren van het delen van gevoelige foto's.

Ontdek meer