TikTokker die bucketlist afvinkte, overleden aan kanker

Maxine Decaluwé-07 april 2023 om 16:00

De Canadese TikTokker Harrison Gilks (18) die aan een zeldzame kanker leed, is vorige week overleden. Hij begon aan een eigen bucketlist-serie, nadat hij te horen kreeg dat hij elk moment heen kon gaan.

Harrison leed aan Rhabdomyosarcoom, een zeldzame spierkanker. Hij kreeg de diagnose in november 2020, onderging meerder bestralingen en werd weer kankervrij verklaard. Helaas was het goede nieuws van korte duur, want twee jaar later keerde de kanker terug. In juni 2022 kreeg hij van de artsen het bedroevende nieuws dat ze niets meer voor hem konden betekenen.

Sindsdien toverde hij zijn TikTok-account om tot een persoonlijk dagboek, waar hij zoveel mogelijk van zijn bucketlist wilde afvinken. Er werd geld ingezameld zodat hij zijn laatste wensen kon vervullen. Zo beleefde hij onder andere een helikoptervlucht over Manhattan in New York, ontmoette hij ijshockeyspelers van de Montréal Canadiens en woonde hij een voetbalwedstrijd bij van de Los Angeles Rams.

Hij zat in de helft van de bucketlist, toen zijn situatie verslechterde. Tijdens een van zijn laatste reizen naar Mexico, traden er enkele complicaties op. Op 22 maart van dit jaar, deelde Harisson zijn allerlaatste boodschap met de wereld vanuit zijn ziekenhuisbed: “De dokter zei dat ik niet veel tijd meer heb en dat de kans erg klein is dat ik naar huis ga. Het was een geweldige rit met jullie op de bucketlist. Bedankt voor de steun.”

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer