YouTuber belandt in ziekenhuis na mislukte grap

Maxine Decaluwé-05 april 2023 om 12:30- Foto:

WUSA9

De 21-jarige YouTuber Tanner Cook haalt wel vaker grappen uit met onbekenden, maar deze keer liep het zwaar uit de hand. Tijdens zijn video in het Dulles Town Center winkelcentrum brak er een gevecht uit tussen hem en een andere man.

Voor de video wilde hij Alan Colie, de man in kwestie, in de maling nemen en een practical joke met hem uitvoeren. Colie nam de grap niet goed op en trok ineens een wapen. "De camera rondom hem en het feit dat ze hem interviewden, beviel hem niet. Daarom schoot hij mijn zoon neer", beschreef Tanners vader Jeramy Cook.

Bijgevolg werd Cook halsoverkop afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij vocht er meerdere dagen voor zijn leven, nadat de kogel zijn maag en lever had doorboord. Ondanks het heftige voorval, laat de YouTuber weten dat hij niet van plan is om te stoppen met het uithalen van practical jokes op vreemdelingen.

YouTube-account van Acid opgeschort na video over Reuzegommers

Karen Luiken-01 juni 2023 om 14:15

Het YouTube-account van Acid is opgeschort. Dat gebeurde nadat de bekende influencer een video had gepubliceerd met daarin enkele namen en foto’s van Reuzegommers. Het filmpje is offline gehaald.

In de video, die bijna 200.000 keer werd bekeken voordat hij offline werd gehaald, zegt Acid dat hij ‘mensen ging exposen’. Dat deed hij door namen en foto’s van enkele Reuzegommers te delen. Maar dat mag niet, zo luidt de boodschap van YouTube. Het filmpje is verwijderd ‘wegens de schending van het beleid inzake intimiderende en kwetsende content’.

Naast het verwijderen van de video heeft YouTube influencer Acid ook een andere straf gekregen. Hij mag een week lang geen video’s of livestreams plaatsen op het platform. Als hij nog een keer de fout in gaat, krijgt hij twee weken schorsing. Bij een derde keer verdwijnt hij volgens HLN definitief van YouTube.

Acid schreef gisteren al op social media dat hij vindt dat er ‘twee maten en twee gezichten’ zitten aan de zaak, die draait om de in 2018 tijdens een studentendoop overleden Sanda Dia. “Sanda’s ouders, vrienden en familie hebben in een nationale krant moeten lezen hoe hij uur na uur gemarteld werd. Het heeft sensatie en clicks - en daarmee geld opgeleverd, maar wanneer ik het verhaal aanvul met het volledige systeem dat achter Reuzegom zit, gaat het ineens te ver.”

YouTube stopt met YouTube Stories

Karen Luiken-26 mei 2023 om 09:46- Foto:

Pexels: Greenwish

YouTube Stories zijn binnenkort verleden tijd. Het videoplatform stopt over precies een maand met de verhalenfunctie. Vanaf 26 juni kunnen gebruikers geen YouTube Stories meer maken of plaatsen.

De reden waarom YouTube stopt met de functie, is omdat het bedrijf zich wil concentreren op andere, meer populaire functies. Een voorbeeld daarvan is YouTube Shorts. “Tegenwoordig zijn er veel meer manieren om content op YouTube te maken. Van communityposts tot korte video’s en van longforms tot live”, aldus YouTube in een post. “Om prioriteit te geven aan deze functies, verdwijnen de Stories.”

YouTube Stories die vóór 26 juni worden gemaakt, blijven er nog zeven dagen op staan. De laatste Stories zullen dus op 3 juli te zien zijn. Het plaatsen van een YouTube Story kan enkel tot 26 juni.

Ontdek meer