Corona heeft sekslevens verpest, blijkt uit onderzoek

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:48- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

De pandemie is slecht geweest voor het seksleven van veel mensen. Uit Brits onderzoek is gebleken dat 18- tot 59-jarigen veel minder vaak onder de lakens duiken dan vóór de coronaperiode.

Resultaten van de studie suggereren dat men tegenwoordig gemiddeld twee keer per maand seks heeft. Pre-corona stond de teller volgens The Mirror nog op drie. Verder blijkt ook dat ruim 19 procent van de vrouwen en bijna 23 procent van de mannen zich zorgen maakt over zijn of haar seksleven.

Kijken we naar de jongste doelgroep, dus 18- tot 24-jarigen, dan was 20 procent van de vrouwen en 17 procent van de mannen ontevreden over hun seksleven. Bij 45- tot 59-jarigen liggen deze percentages een stuk hoger: 28 procent bij de vrouwen en 41,5 procent bij de mannen.

Ook is gebleken dat men tegenwoordig minder vaak een soa-test laat doen. In 2010 deed 39 procent van de mensen met een nieuwe sekspartner dat nog, tegenwoordig komt het gemiddelde percentage niet boven de 16.

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: