Corona heeft sekslevens verpest, blijkt uit onderzoek

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:48- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

De pandemie is slecht geweest voor het seksleven van veel mensen. Uit Brits onderzoek is gebleken dat 18- tot 59-jarigen veel minder vaak onder de lakens duiken dan vóór de coronaperiode.

Resultaten van de studie suggereren dat men tegenwoordig gemiddeld twee keer per maand seks heeft. Pre-corona stond de teller volgens The Mirror nog op drie. Verder blijkt ook dat ruim 19 procent van de vrouwen en bijna 23 procent van de mannen zich zorgen maakt over zijn of haar seksleven.

Kijken we naar de jongste doelgroep, dus 18- tot 24-jarigen, dan was 20 procent van de vrouwen en 17 procent van de mannen ontevreden over hun seksleven. Bij 45- tot 59-jarigen liggen deze percentages een stuk hoger: 28 procent bij de vrouwen en 41,5 procent bij de mannen.

Ook is gebleken dat men tegenwoordig minder vaak een soa-test laat doen. In 2010 deed 39 procent van de mensen met een nieuwe sekspartner dat nog, tegenwoordig komt het gemiddelde percentage niet boven de 16.

Waarom doven veel relaties na 3 maanden uit?

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 12:26

Als je jezelf al vaak na 90 dagen aan het einde van veelbelovende romances hebt gevonden, ben je niet alleen. Experts zeggen dat dit veel voorkomt en dat er een verklaring voor is.

De drie maanden regel is real. Het is eigenlijk een beetje de 'honeymoon phase' van het daten. "Drie maanden is een goede periode om je een ruwe schets te laten zien van wie de persoon is", legde relatie- en break-upexpert Angelika Koch uit aan Bustle. "Het helpt je te zien of ze iemand zijn die spelletjes speelt, rode vlaggen heeft, of oprecht een relatie wil."

Veel mensen zullen aan het einde van deze drie maanden dus het licht zien. Het begin van een relatie is vaak leuk en opwindend, maar al snel komen de ware bedoelingen en eigenaardigheden naar boven. Als de roze bril af is, is het belangrijk om realistisch te zijn over de relatie en de compabiliteit. Het kan je veel hartzeer besparen.

Drie maanden is niet alleen een relatiemijlpaal, het is ook ongeveer de gemiddelde tijd die het kost voordat mannen en vrouwen verliefd worden. Een onderzoek gepubliceerd in het SAGE journal of Social and Personal Relationships, toont aan dat mannen gemiddeld 107 dagen wachten voordat ze "ik hou van je" zeggen. Bij vrouwen is dat 122 dagen.

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Ontdek meer