Amsterdam wil dronken Britten weghouden

Dieter Blarinckx-29 maart 2023 om 12:44

Wie vaak op vakantie gaat, kan zich vast en zeker de zatte Britten nog wel voorstellen. En ook in Amsterdam kampen ze tegenwoordig meer en meer met dronken en luide Britten, maar daar gaat de Nederlandse hoofdstad iets aan doen.

Amsterdam is de zatte en luide Britten meer dan beu en start een heuse campagne om de Britse toeristen weg te houden uit de hoofdstad. Met de campagne “Stay Away” willen ze immers het toerisme in de drukke stad aangenaam houden voor iedereen. Dus moet er hoognodig iets gedaan worden aan de dronken Britten.

Het stadsbestuur heeft nu filmpjes online gezet die verschijnen wanneer bepaalde zoektermen online worden ingegeven, zoals stag party (vrijgezellenfeest) in Amsterdam, cheap hotel Amsterdam en pub crawl (kroegentocht). Met die filmpjes hoopt Amsterdam duidelijk te maken welke consequenties er verbonden zijn aan dergelijke overlast. Denk bijvoorbeeld maar aan boetes, een strafblad, ziekenhuisopnames en gezondheidsschade. De “Stay Away”-campagne zal vooral gericht worden op 18- tot 35-jarige Britse mannen.

"Bezoekers blijven welkom, maar niet als ze zich misdragen en overlast veroorzaken. Dan zeggen wij als stad: liever niet, blijf weg. Amsterdam is een wereldstad en daar hoort drukte en levendigheid bij, maar om onze stad leefbaar te houden, kiezen we nu voor begrenzing in plaats van onverantwoorde groei”, klinkt het in het officiële statement van de stad.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer