Bevestigd: Sint-Annakerk in Gent wordt toch Delhaize

Dieter Blarinckx-29 maart 2023 om 12:32- Foto:

Stad Gent (stadgent.be)

Groot nieuws uit Gent want het is nu wel 100% zeker: er komt wel degelijk een Delhaize-supermarkt in de Sint-Annakerk. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door Delhaize zelf. Wanneer de nieuwe vestiging net zal openen is nog niet bekend.

Er was veel commotie rond de plannen om een Delhaize-supermarkt te openen in de bekende Gentse kerk. Zo gingen een speciaal actiecomité en een particulier comité in beroep tegen de aangekondigde plannen, maar de Raad voor Vergunningsbetwistingen verklaart ze ongegrond. Daarom heeft Delhaize nu ook bekendgemaakt dat ze definitief verdergaan met de grootse plannen:

"We bevestigen dat de vergunning voor een supermarkt finaal én onherroepelijk binnen is. Het is de bedoeling dat er een zelfstandig uitgebate supermarkt komt”, klinkt het bij de woordvoerder van Delhaize aan de Vlaamse pers.

Naast een supermarkt zullen er ook een nieuw restaurant en een wijnbar komen.

Wanneer de nieuwe vestiging net zal open, is voorlopig nog onbekend.

Studenten organiseren protest voor Sanda Dia in Brussel

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:07

Studenten van de Brusselse universiteiten ULB en VUB organiseren zondag een vredevol protest voor Sanda Dia, de jongen die in 2018 overleed bij een studentdoop van Reuzegom.

Het protest vindt zondag om 13.00 uur plaats voor het justitiepaleis in Brussel. Via TikTok wordt iedereen opgeroepen deel te nemen. “Sanda Dia verdient zoveel meer dan dit, net zoals zijn familie en vrienden. Ze verdienen gerechtigheid. We rouwen om Sanda Dia en om ons rechtssysteem. We vechten tegen racisme, we vechten tegen onrecht”, zo klinkt het in het bijschrift van de oproep.

De 20-jarige Sanda Dia overleed in december 2018 bij een ontgroening van de studentenvereniging van Reuzegom. Hij moest verschrikkelijke dingen doen, zoals het drinken van flink wat visolie en grote hoeveelheden alcohol. Ook moest hij samen met twee andere studenten in een zelf gegraven ‘graf’ met ijswater gaan staan. Sanda Dia raakte daardoor ernstig onderkoeld, werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar niet veel later.

Het protest komt een dikke week nadat bekend werd welke straf de achttien betrokken Reuzegommers krijgen. De rechter heeft de groep veroordeeld tot werkstraffen van maximaal driehonderd uur en boetes die oplopen tot vierhonderd euro. Het Openbaar Ministerie had celstraffen van achttien tot vijftig maanden geëist.

Sint-Truiden heeft eerste slimme wijnautomaat in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:05- Foto:

wijnonline.be

De Limburgse stad Sint-Truiden heeft met trots de allereerste slimme wijnautomaat voorgesteld. Het is een idee van de Truiense wijnhandel Verivino en Tops Vending. Mensen kunnen er dus letterlijk wijn uit de automaat halen.

Wie last minute toch nog ene leuk feestje organiseert en geen wijn meer in huis heeft, kan voortaan terecht bij deze nieuwe wijnautomaat in hartje Sint-Truiden. De automaat heeft een brede selectie van gekoelde kwaliteitswijnen, maar ook een exciting verrassingspakket! Daarnaast is het zelfs mogelijk om online te bestellen en dan gewoon af te halen aan de automaat!

"Het zonnetje schijnt en je beslist om wat vrienden op te trommelen voor een barbecue-feestje. Maar de wijn is op... Dan kan je even langs onze automaat van Verivino om een keuze te maken uit het samengestelde assortiment. Wit, rood, rosé of bubbels: je vindt ze in de prijsrange van 6 tot 45 euro. Je kunt eenvoudig door het assortiment bladeren, de perfecte fles selecteren en met behulp van de QR-code alle informatie opvragen”, klinkt het bij Verivino aan Het Belang van Limburg.

Als het een succes wordt zijn ze van plan om de automaat ook op andere locaties te gaan testen.

Ontdek meer