Tiener zonder rijbewijs rijdt auto van ouders in de prak

Maxine Decaluwé-29 maart 2023 om 12:30

Ooit al overwogen om stiekem een ritje te maken met de auto van je ouders? Deze jongen uit Beernem alvast wel. Zonder ervaring en rijbewijs op zak, waagde hij zijn kans achter het stuur, toen zijn ouders op reis waren. De avontuurlijke rit liep uiteindelijk niet goed af.

De minderjarige jongen uit Beernem besloot de wagen van zijn ouders te testen. Zijn ouders waren niet op de hoogte, want welke ouder denkt eraan dat zijn kind zonder rijbewijs achter het stuur kruipt? Het begon easy peasy, maar de tiener verloor kort daarna de controle over het stuur en knalde tegen een boom. Auwch!

In alle paniek schoof de tiener een briefje onder de ruitenwisser met als bijschrift “we lossen dit morgen op”. De jongen was gelukkig ongedeerd, liet de auto daar achter en wandelde naar huis alsof er niks aan de hand was.

Een dure grap voor de ouders, de jongen zelf kwam er makkelijker van af met twee maanden huisarrest zonder smartphone! De politierechter daarentegen dacht er anders over. De rechtbank legde hem een werkstraf van 80 uur op. Hij zal de volgende keer wel twee keer nadenken!

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer