Tiener zonder rijbewijs rijdt auto van ouders in de prak

Maxine Decaluwé-29 maart 2023 om 12:30

Ooit al overwogen om stiekem een ritje te maken met de auto van je ouders? Deze jongen uit Beernem alvast wel. Zonder ervaring en rijbewijs op zak, waagde hij zijn kans achter het stuur, toen zijn ouders op reis waren. De avontuurlijke rit liep uiteindelijk niet goed af.

De minderjarige jongen uit Beernem besloot de wagen van zijn ouders te testen. Zijn ouders waren niet op de hoogte, want welke ouder denkt eraan dat zijn kind zonder rijbewijs achter het stuur kruipt? Het begon easy peasy, maar de tiener verloor kort daarna de controle over het stuur en knalde tegen een boom. Auwch!

In alle paniek schoof de tiener een briefje onder de ruitenwisser met als bijschrift “we lossen dit morgen op”. De jongen was gelukkig ongedeerd, liet de auto daar achter en wandelde naar huis alsof er niks aan de hand was.

Een dure grap voor de ouders, de jongen zelf kwam er makkelijker van af met twee maanden huisarrest zonder smartphone! De politierechter daarentegen dacht er anders over. De rechtbank legde hem een werkstraf van 80 uur op. Hij zal de volgende keer wel twee keer nadenken!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer