Het bestaat: shotje met smaak van frikandel speciaal

Karen Luiken-28 maart 2023 om 15:48- Foto:

Photo by Wouter Supardi Salari on Unsplash

In Nederland is de frikandel speciaal een van de grootste favorieten in de snackbar. Het gerecht, bestaande uit een frikandel met mayonaise, curry en uitjes, is volgens velen een hemels gerecht. Maar of het net zou lekker is in vloeibare vorm? Liefhebbers kunnen nu de proef op de som nemen.

Olaf Ouwekerk van snoepwebshop Candyfestival heeft volgens EditieNL een shotje op de markt gebracht die smaakt naar frikandel speciaal. En nee, dat is geen vervroegde 1 april-grap. Het drankje is alcoholvrij en is volgens hem een eerbetoon aan de grootste snack in Nederland. “Snoepland is de laatste jaren steeds extremer geworden. Iedereen probeert elkaar te overtreffen. Hoe gekker, hoe leuker.”

Of het lekker is? Daarover zijn de meningen ongetwijfeld verdeeld. Ouwekerk: “Er zullen best mensen zijn die ervan moeten walgen, maar dat geeft niet.”

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer