Cute: girafje geboren in Pairi Daiza

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:14

Leuk dierennieuws uit Pairi Daiza, want daar werd afgelopen woensdagnacht een schattig girafje geboren! Het diertje weegt zo’n 70 kilo en is 150 cm groot. Nu zijn er dus vijf giraffen in Pairi Daiza.

Het geslacht van het pasgeboren girafje is nog niet bekend, dus werd er ook nog geen naam bekendgemaakt. De trotse ouders van dienst zijn Oliver (zes jaar) en Juul (twaalf jaar). Rond 2u30 woensdagnacht begon mama Juul met de bevalling en na minder dan twee uur verliep de geboorte zeer snel, deelt de zoo mee. Het baby’tje was in minder dan een uur volledige op de been.

“Juul is een goede moeder. Vanaf de eerste minuten stelde haar gedrag ons gerust. We houden de groep goed in de gaten, want net als in de natuur zijn de eerste dagen van een pasgeborene altijd delicaat. Mama en baby zullen enkele weken warm binnen blijven”, klinkt het bij de dierenarts van Pairi Daiza.

Check hieronder enkele schattige beelden: 

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer