Cute: girafje geboren in Pairi Daiza

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:14

Leuk dierennieuws uit Pairi Daiza, want daar werd afgelopen woensdagnacht een schattig girafje geboren! Het diertje weegt zo’n 70 kilo en is 150 cm groot. Nu zijn er dus vijf giraffen in Pairi Daiza.

Het geslacht van het pasgeboren girafje is nog niet bekend, dus werd er ook nog geen naam bekendgemaakt. De trotse ouders van dienst zijn Oliver (zes jaar) en Juul (twaalf jaar). Rond 2u30 woensdagnacht begon mama Juul met de bevalling en na minder dan twee uur verliep de geboorte zeer snel, deelt de zoo mee. Het baby’tje was in minder dan een uur volledige op de been.

“Juul is een goede moeder. Vanaf de eerste minuten stelde haar gedrag ons gerust. We houden de groep goed in de gaten, want net als in de natuur zijn de eerste dagen van een pasgeborene altijd delicaat. Mama en baby zullen enkele weken warm binnen blijven”, klinkt het bij de dierenarts van Pairi Daiza.

Check hieronder enkele schattige beelden: 

Beyoncé geeft Kamala Harris 'Freedom' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 09:53

Kamala Harris kwam maandagavond haar campagnehofkwartier binnen op de klanken van Beyoncé’s ‘Freedom’ van het album 'Lemonade'. Volgens CNN kreeg Harris vlak voor haar optreden toestemming van Beyoncé om het nummer tijdens haar hele campagne te gebruiken.

Hoewel Beyoncé Harris nog niet officieel heeft gesteund (maar haar moeder Tina Knowles wel), voelt deze toestemming al als een stille goedkeuring. Een expliciete steun van Beyoncé kan snel volgen. Ze steunde Biden/Harris in 2020, Hillary Clinton in 2016 en trad op tijdens Obama’s tweede inauguratie in 2013.

Beyoncé is niet de enige popster die Harris lijkt te steunen. Zangeres Charli XCX postte “Kamala IS Brat”, verwijzend naar haar virale album. Dat werd enthousiast onthaald door Harris' team, die de tweet repostte en gebruikte voor memes.

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:48

Joe Biden is niet langer in de race voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De 81-jarige heeft zich teruggetrokken en wil dat vicepresident Kamala Harris hem opvolgt.

Biden, die momenteel president is en ook een gooi deed naar het nieuwe presidentschap vanaf 2025, maakte het nieuws bekend in een verklaring. Hij gaf geen redenen voor zijn terugtrekking.

“Het is een grote eer geweest om jullie te dienen als president”, aldus Biden in een bericht. “En hoewel het mijn intentie was om te streven naar herverkiezing, denk ik dat het zowel voor mijn partij als voor het land het beste is om me terug te trekken en me te focussen op mijn verplichtingen als president voor de rest van mijn regeringstermijn.”

De Democratische Partij wijst tijdens de Democratische Nationale Partijconventie, die van 19 tot 22 augustus plaatsvindt, een nieuwe presidentskandidaat en vicepresidentskandidaat aan. Biden hoopt dat vicepresident Kamala Harris in zijn voetsporen zal treden.

Ontdek meer