Antwerpen blijft cocaïnehoofdstad van Europa

Maxine Decaluwé-23 maart 2023 om 16:46

Drugsgebruik blijft stijgen in Europa en België staat bovenaan in de top drie. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van het Europees waarnemingscentrum voor drugs. Het afvalwater in de wijk Antwerpen-Zuid bevat nu dubbel zoveel coke-resten als dat in Amsterdam.

Dat in Antwerpen veel cocaïne gedeald en gesnoven wordt, kan geen verrassing zijn. In de stad zijn namelijk de meeste cocaïnesporen teruggevonden over heel het land. Ten opzichte van 2021, zou het cocaïnegebruik er met 50 procent zijn gestegen. In Brussel en Amsterdam ligt de stijging rond 28 procent.

Sinds 2011 onderzoekt het EMCDDA (Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving) het druggebruik door afvalwater in Europese steden te analyseren. Het centrum verzamelt afvalproducten die overblijven, nadat er drugs ingenomen werden. Daardoor kunnen onderzoekers inschatten hoeveel drugs er in een bepaalde stad gebruikt worden.

Voor amfetamines zoals speed, bereikt Antwerpen de derde plaats, net achter Gävle en Sandviken in Zweden. Met het gebruik van ecstasy staat de stad op nummer twee, net na Amsterdam. Voor cannabis en ketamine waren er geen metingen in België.

De afvalwateranalyses zijn nuttig, maar je kan er uiteraard niet alles uit afleiden.

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Wereldberoemde memehond Kabosu overleden

Karen Luiken-24 mei 2024 om 13:31

Kabosu, een shiba inu die wereldberoemd werd door een reeks internetmemes, is overleden. Zijn baasje meldt dat hij achttien jaar is geworden.

De hond werd in 2013 plotseling razend populair nadat een foto van zijn schattige, zijdelingse blik viraal ging op Tumblr en allerlei andere chatrooms. Later werd de harige viervoeter omgedoopt tot ‘doge’ en werd zijn beroemde kop zelfs het gezicht van een cryptocurrency.

De eigenaar van Kabosu, Atsuko Sato, maakt via haar blog bekend dat het arme beestje op 18-jarige leeftijd is overleden. “Ze is stilletjes overleden terwijl ik haar aaide”, aldus de vrouw. “Ik denk dat ze de gelukkigste hond ter wereld was. En ik was de gelukkigste eigenaar.”

Ontdek meer