Dit is waarom je scheten warm aanvoelen

Maxine Decaluwé-23 maart 2023 om 10:50- Foto:

via Pexels

Laat jij wel eens een scheetje in het bijzijn van anderen? Het blijft een beetje taboe, maar ook een raadsel. Scheten komen er vaak anders uit dan gewild. Universiteitsprofessor Lisa Ganjhu heeft nu een verklaring waarom sommige scheten warmer aanvoelen dan andere.

Volgens artsen moet een gemiddeld persoon, dagelijks zo'n vijf à vijftien scheten laten. Toch is een scheet nooit hetzelfde, het kan soms anders aanvoelen of zelfs klinken. Sommige lijken zelfs warmer aan te voelen dan andere, en daar is een goede reden voor.

Volgens Ganjhu, klinisch hoofddocent in Gastro-enterologie aan de NYU Langone Health, zijn scheten gebaseerd op je lichaamstemperatuur. "De warmte van het gas dat uit je lichaam komt, heeft dezelfde temperatuur als dat van je lichaam."

Gezondheidsdienst NHS stelt ons gerust, dat scheten laten volkomen normaal is. “Iedereen laat scheten. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. Er zijn wel dingen die je kan doen als je merkt dat je er iets te veel laat, of als ze harder stinken dan normaal.”

Dit is wat je kan doen om minder scheten te laten, al dan niet met minder stank:

  • Eet vaker kleinere maaltijden.

  • Kauw met gesloten mond.

  • Beweeg regelmatig, zo verteert je lichaam beter.

  • Drink pepermuntthee.

  • Kauw niet op kauwgom, rook niet en zuig niet op dopjes of harde snoepjes. Hierdoor slik je een grote hoeveelheid lucht in, wat scheten alleen maar aanwakkert.

  • Let op met moeilijk te verteren voedsel en eten waarvan je weet dat het je winderig maakt.

De NHS zegt ook dat je best niet te veel bier, wijn of fruitsap drinkt. Oeps!

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Vape ontploft in broekzak, man loopt ernstige brandwonden op

Karen Luiken-24 mei 2023 om 06:39- Foto:

Photo by Karl Edwards on Unsplash

Dat e-sigaretten slecht zijn voor je gezondheid is inmiddels bekend. Maar ook in je broekzak kunnen de dingen levensgevaarlijk zijn. Een man heeft volgens 9News derdegraadsbrandwonden opgelopen nadat zijn vape in brand vloog in zijn zak.

De e-smoker explodeerde, waarna de man brandwonden over 7 procent van zijn lichaam opliep. Hij moest geopereerd worden en lag vervolgens twee weken in het ziekenhuis. Het kan nog jaren duren voor zijn verwondingen helemaal herstellen.

“Het krijgen van brandwonden is een gruwelijke en angstaanjagende ervaring”, zegt de man in kwestie volgens The West Australian. “Aan alle kinderen die er zijn: kijk wat er met mij is gebeurd. Respecteer jezelf en je leven. Begin nooit met vapen. Het is een van de stomste beslissingen die ik ooit heb gemaakt.”

Ontdek meer