‘The Last of Us’ klopt ‘House of the Dragon’

Dieter Blarinckx-14 maart 2023 om 19:42

Het eerste seizoen van de HBO-serie ‘The Last of Us’ kwam afgelopen zondag aan zijn eind, maar de nieuwe hitserie heeft wel een belangrijk record verbroken: er keken meer mensen naar ‘The Last of Us’ dan ‘House of the Dragon’!

De finale van het eerste seizoen haalde immens hoge kijkcijfers. Ondanks de concurrentie van de Oscars - die op hetzelfde moment werden uitgezonden - overtrof ‘The Last of Us’ zelfs die andere populaire HBO-serie, ‘House of the Dragon’.

Afgelopen zondag stond de teller van de finale van ‘The Last of Us’ op zo’n 8,2 miljoen kijkers, zowel live op tv als op HBO Max. Maar de makers van de serie hebben nu een nóg indrukwekkender cijfer bekendgemaakt: de eerste zes afleveringen van ‘The Last of Us’ telden gemiddeld maar liefst 30,4 miljoen kijkers per aflevering. Bij ‘House of the Dragon’ stond het gemiddelde op 29 miljoen kijkers per aflevering.

Welke van de twee verkies jij?

Stream alle afleveringen van zowel 'The Last of Us' als 'House of the Dragon' nu via Streamz!

Deze realityster is niet gevraagd voor nieuw seizoen 'Selling Sunset'

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:35

Het zesde seizoen van ‘Selling Sunset’ is op komst en de opnames van het zevende seizoen zijn in volle gang. Een groot deel van de originele cast keert daarvoor terug, maar iemand die daar niet tussenzit, is Heather Rae El Moussa.

De realityster die onlangs moeder werd van haar eerste kindje, zegt in een gesprek met E! News dat ze nog niet gevraagd is voor het zevende seizoen. “Ze zijn al aan het filmen, maar ik ben met zwangerschapsverlof geweest en heb zin om weer aan het werk te gaan. Tot nu toe ben ik alleen nog niet gebeld.”

Vervelend, vindt Heather dat. Vooral omdat ze niet weet wat de reden hiervan is. “Het is een beetje frustrerend. Ik heb geen idee wat hier aan de hand is.”

Tweede seizoen 'House of the Dragon' krijgt minder afleveringen

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:16

Het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ wordt korter dan het eerste. HBO heeft aangekondigd dat het vervolg minder afleveringen zal bevatten.

Het eerste seizoen bevatte tien afleveringen, het tweede zal er volgens Deadline slechts acht tellen. En dat komt onverwachts, aangezien HBO eerder onthulde dat beide seizoenen evenveel afleveringen zouden krijgen.

Reden van deze verandering? De plannen maken deel uit van een ‘langetermijnplan’ van de serie. Bepaalde delen uit het tweede seizoen zullen verschuiven naar het derde seizoen, waaronder een groot gevecht.

‘House of the Dragon 2’ gaat in de zomer van 2024 in première.

Ontdek meer