Bali wil brommers voor toeristen verbieden

Dieter Blarinckx-14 maart 2023 om 19:14- Foto:

Website - The Backpack Way

Grote veranderingen op komst voor toeristen op het paradijselijke eiland Bali (Indonesië), want het eiland wil voortaan brommers voor toeristen gaan verbieden. Ze hebben immers genoeg van het roekeloze rijgedrag van de kudde toeristen.

Eén van de populairste zaken om te doen op Bali, is het eiland verkennen met een brommertje. Maar daar wil het eiland nu komaf mee maken want ze zijn het rijgedrag van de toeristen meer dan beu.

"Ze zijn wanordelijk en ze misdragen zich”, klinkt het o.a. bij de gouverneur van het eiland.

"Binnenkort mogen buitenlanders alleen gebruik maken van vervoersmiddelen die door toeristische diensten aangeboden worden en aan bepaalde normen voldoen", klinkt het verder. Maar een exacte datum werd nog niet meegedeeld.

Natuurlijk zijn de verschillende motorverhuurders op het eiland niet te spreken over deze nieuwe beslissing. De gouverneur krijgt nu dus veel kritiek. Zien wat dat nog gaat geven…

Tiener dood nadat ze getroffen wordt door bliksem

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 09:56

Een 16-jarig meisje uit Florida is om het leven gekomen tijdens het jagen met haar vader. Ze werd geraakt door bliksem, melden verschillende media.

Baylee Holbrook was samen met haar vader in Putnam County aan het jagen toen het weer plotseling omsloeg en het begon te onweren. De bliksem sloeg in op een boom en raakte ook Baylee en haar vader.

De twee verloren allebei hun bewustzijn, maar de vader kwam op eigen kracht weer bij. Baylee was er slechter aan toe; zij ademde niet meer en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is ze twee dagen later overleden aan haar verwondingen.

Huis van Otis uit 'Sex Education' staat te koop

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 08:08

Van alle locaties die je in ‘Sex Education’ voorbij ziet komen, is het huis waar Otis en Jean in wonen misschien wel de mooiste. De woning is groot, ligt in een prachtige omgeving en heeft alles waar je ooit van gedroomd hebt. And guess what? Het kan binnenkort van jou zijn!

Het huis van Otis bestaat echt en ligt in het Britse plaatsje Symonds Yat. Over drie verdiepingen vind je er vijf slaapkamers en twee badkamers. Het wordt omgeven door een stuk grond van 1,8 hectare.

Wie het huis wil kopen, zal een aardig spaarcentje moeten hebben. De woning staat namelijk te koop voor 1,5 miljoen pond, omgerekend zo’n 1,73 miljoen euro. Heb je dat bedrag héél toevallig nog ergens in je sokkenla liggen? Meer info vind je hier.