24-jarige pleegde dubbele kotmoord en bekent op laatste procesdag

Maxine Decaluwé-14 maart 2023 om 15:30- Foto:

Zieben vh via Unsplash

4,5 jaar geleden werden in Kortrijk een 18-jarige Afghaan en een 19-jarig Russisch meisje vermoord teruggevonden op een studentenkot. Het proces liep gisteren ten einde, toch heeft de beschuldigde ‘op het nippertje’ bekend. “Ik ben schuldig, geef me mijn straf.”

De 24-jarige man is schuldig verklaard door de volksjury voor dubbele moord. De laatste procesdag nam een vreemde wending, want toen bekende hij onverwachts beide moorden gepleegd te hebben. Naar verluidt zou het om een passioneel drama gaan, dat volledig uit de hand gelopen is.

Hij wilde zijn vriendin terug, maar voor haar bestond hij niet meer. Hij was er dan ook niet van op de hoogte dat ze inmiddels de liefde bij iemand anders had gevonden. Uit jaloezie en verdriet ontnam hij het kersvers koppel hun leven.

“Ik heb altijd gelogen tegen iedereen, tot vandaag. Ik wilde mijn moeder niet kwetsen. Ik heb er enorme spijt van. Ik was mezelf niet meer die dag. Ik ben schuldig", snikte hij. De familie van zijn ex-vriendin hoopte al lang op een bekentenis, maar had nooit verwacht dat het nog zou gebeuren.

De man riskeert levenslange gevangenisstraf.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer