Ben jij een grower of shower? Studie geeft duidelijkheid

Karen Luiken-14 maart 2023 om 06:42

Als je het over mannelijke geslachtsdelen hebt, zijn er twee opties. Of je bent een shower of je bent een grower. Nieuw onderzoek vertelt ons nu welke penislengte bij welke categorie hoort.

Een shower is iemand met een vleeslul. Je penis is in slappe toestand dan ongeveer net zo groot is als met een erectie. Je bent een grower als je een bloedlul hebt, oftewel: een penis die een stuk groter is als hij stijf wordt.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe weet je of je een grower of shower bent? Een studie die volgens LadBible werd gepresenteerd op het congres van de European Association of Urology in Milaan geeft duidelijkheid. Daaruit blijkt dat je een grower bent als je penis met 56 procent of meer toeneemt bij een erectie. Maar let wel: slechts 24 procent van de mannen valt in deze categorie. Groeit jouw penis niet met minstens 31 procent bij een erectie? Dan ben je, net als 25 procent van de mannen in de wereld, een shower.

De oplettende lezer zal merken dat slechts 49 procent in een van deze twee categorieën thuishoort. De overige 51 procent valt in de ‘grijze zone’; hun penis groeit in harde toestand te veel om een grower te zijn, maar tegelijkertijd te weinig om zich een shower te mogen noemen.

Over het algemeen hebben showers een gemiddelde penislengte van 11,3 centimeter in slappe toestand en moeten growers het doen met een gemiddelde lengte van 8,8 centimeter.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,57 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staan op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,46 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Single? Nee, 'boy sober'

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 12:52

Vergeet Tournée Minerale en Dry January: hello 'boy sober'. Singles willen afkicken van daten. Ze nemen een jaar lang een break van jongens.

Hook-ups, fuckbuddies, situationships, prela's en scharrels: TikTok is voor velen het go-to platform om het over je datingleven te hebben. Sommige singles hebben besloten het over een andere boeg te gooien en nemen voor een tijdje afscheid van het daten. Ze gaan 'boy sober'.

Comedian Hope Woodard, heeft de term bedacht en stelde ook een lijst met regels op: geen dating-apps, geen dates, geen exen en geen hook-ups. "Celibatair klinkt niet cool," zei ze op TikTok over haar besluit geen romantische avonturen meer te beleven. "Ik zei altijd dat ik vrijgezel was, maar ik had eigenlijk altijd wel een soort situationship. Eigenlijk ben je niet écht single als iemand constant in je hoofd zit."

Heel wat singles scharen zich achter het idee, terwijl anderen bang zijn dat ze de uitdaging niet aankunnen. "Ik noteer het, maar ik beloof niks," reageerde iemand.