Ben jij een grower of shower? Studie geeft duidelijkheid

Karen Luiken-14 maart 2023 om 06:42

Als je het over mannelijke geslachtsdelen hebt, zijn er twee opties. Of je bent een shower of je bent een grower. Nieuw onderzoek vertelt ons nu welke penislengte bij welke categorie hoort.

Een shower is iemand met een vleeslul. Je penis is in slappe toestand dan ongeveer net zo groot is als met een erectie. Je bent een grower als je een bloedlul hebt, oftewel: een penis die een stuk groter is als hij stijf wordt.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe weet je of je een grower of shower bent? Een studie die volgens LadBible werd gepresenteerd op het congres van de European Association of Urology in Milaan geeft duidelijkheid. Daaruit blijkt dat je een grower bent als je penis met 56 procent of meer toeneemt bij een erectie. Maar let wel: slechts 24 procent van de mannen valt in deze categorie. Groeit jouw penis niet met minstens 31 procent bij een erectie? Dan ben je, net als 25 procent van de mannen in de wereld, een shower.

De oplettende lezer zal merken dat slechts 49 procent in een van deze twee categorieën thuishoort. De overige 51 procent valt in de ‘grijze zone’; hun penis groeit in harde toestand te veel om een grower te zijn, maar tegelijkertijd te weinig om zich een shower te mogen noemen.

Over het algemeen hebben showers een gemiddelde penislengte van 11,3 centimeter in slappe toestand en moeten growers het doen met een gemiddelde lengte van 8,8 centimeter.

Eerste mannelijke anticonceptie-implantaat is een feit

Chelsy Vanlerberghe-13 mei 2025 om 11:43

We weten allemaal hoe het gaat: anticonceptie? Dat ligt meestal bij de vrouw. De pil, het spiraaltje, de prikpil... en de bijwerkingen? Die horen er blijkbaar gewoon bij. Maar daar zou binnenkort eindelijk verandering in kunnen komen, want het allereerste anticonceptie-implantaat voor mannen bestaat écht.

Het Amerikaanse bedrijf Contraline heeft een gel ontwikkeld, ADAM, die in de zaadleider geïnjecteerd wordt. Geen hormonen, maar een hydrogel die simpelweg de doorgang van zaadcellen blokkeert. Die zaadcellen worden daarna vanzelf afgebroken door het lichaam. De gel blijft twee jaar zitten en verdwijnt daarna vanzelf weer, waardoor de vruchtbaarheid terugkeert.

Op papier klinkt het als een gamechanger, zeker omdat de verantwoordelijkheid voor anticonceptie vaak op vrouwen valt. Maar er is één ding waar niet iedereen even warm van wordt: de manier waarop het ingebracht wordt. Jep, het moet geïnjecteerd worden in de zaadleider. Gelukkig wel onder lokale verdoving. Licht ongemakkelijk? Misschien. Maar pijnlijk? Niet echt, zeggen de onderzoekers.

Volgens Dr. Alexander Pastuszak, hoofdarts bij Contraline, willen ze vooral “een anticonceptie-optie bieden voor mannen die twee jaar meegaat, veilig is én omkeerbaar.” Twee testpersonen zitten ondertussen aan hun tweede jaar en nog steeds geen zaadcellen te bespeuren. Klinkt veelbelovend.

Toch is het ADAM-implantaat nog niet meteen te vinden bij je huisarts: het zit nog in de testfase. Maar het feit dat dit überhaupt al bestaat, opent de deur naar meer gelijkwaardige anticonceptiemethodes. Ook een mannelijke pil, die de aanmaak van zaadcellen blokkeert via vitamine A, zit in de pijplijn. Bij muizen was die voor 99% effectief.

AI als relatietherapeut? Steeds meer koppels zweren erbij

Chelsy Vanlerberghe-09 mei 2025 om 13:10

Relatieproblemen? Sommige koppels rennen naar een therapeut, anderen... naar een chatbot. Steeds meer mensen gebruiken AI zoals ChatGPT om ruzies met hun partner op te lossen. En dat blijkt verrassend effectief.

Een vrouw vertelde bijvoorbeeld aan The Mirror hoe ze dankzij AI minder ruzie maakt met haar vriend. Ze gebruikte het niet om ‘advies’ te krijgen, maar om haar gedachten beter te verwoorden, spanningen te ontmijnen en zijn standpunt beter te begrijpen. “Het was alsof ik tegen een robot aan het klagen was, maar het werkte,” zegt ze. “We konden weer normaal praten.”

AI geeft je geen standaardrelatietips, maar helpt je om dingen op een rustige manier te formuleren en dat kan al een groot verschil maken. Zeker als je het vergelijkt met vrienden die vooral zeggen wat je wil horen. “Het kiest geen kant, en dat is soms net beter dan iemand bellen die sowieso zegt dat jij gelijk hebt.”

Toch is niet iedereen overtuigd. Zo deelde een jongen op Reddit dat zijn vriendin AI té vaak begon in te schakelen bij discussies. “Het voelt alsof ik plots ook moet discussiëren met een robot die haar kant kiest,” schreef hij.

Experts waarschuwen ook: AI is geen vervanging voor echte therapie. Psychologen kunnen veel beter inspelen op emoties en de diepere lagen van een relatie. Maar als een chatbot je helpt om kalm te blijven tijdens een discussie, waarom niet?

Ontdek meer