Hongaarse festival Sziget kondigt grote namen aan

Maxine Decaluwé-14 maart 2023 om 09:50- Foto:

Sziget

Sziget verwelkomt drie nieuwe headliners voor komende editie. Mumford & Sons, Lorde en Macklemore staan dit jaar op de Main Stage. Zij pronken naast Billie Eilish, Imagine Dragons, David Guetta en Florence + The Machine op het Hongaarse festival in Boedapest.

De Britse folkband Mumford & Sons keert terug naar The Island Of Freedom. Ook de Nieuw-Zeelandse popster Lorde, die op dit moment aan het touren is, mag je verwachten. Diezelfde dag staat ook de Amerikaanse rapper Macklemore als headliner gepland.

Aangevuld met de eerder bevestigde Billie Eilish, Florence + The Machine, Imagine Dragons en David Guetta belooft het een top editie te worden. In totaal maakt de organisatie van het festival ruim 45 namen bekend.

Vanuit België is onder meer The Haunted Youth aangekondigd. Ook Loyle Carner, Bonobo, Tale Of Us, girl in red en Sleaford Mods prijken op de affiche.

Het zesdaagse festival vindt deze zomer plaats van 10 t.e.m. 15 augustus. See you there?

Lenny Kravitz is laatste headliner Rock Werchter

Karen Luiken-30 november 2023 om 15:03

Lenny Kravitz komt naar de aankomende editie van Rock Werchter. De uit New York afkomstige zanger is geboekt als vierde en laatste headliner.

De organisatie van het festival maakt bekend dat Lenny Kravitz op donderdag 4 juli de mainstage van Rock Werchter beklimt. Eerder werd al bekendgemaakt dat Måneskin de headliner van vrijdag 5 juli is, Dua Lipa die van zaterdag 6 juli en de Foo Fighters die van zondag 7 juli. Andere artiesten die op de line-up van het festival prijken, zijn onder anderen Sum 41, Yungblud, Avril Lavinge en Snow Patrol.

Kaartjes voor Rock Werchter gaan vrijdag 1 december om 10.00 uur in de verkoop.

Måneskin komt naar Rock Werchter

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:20

Je hebt al heel veel redenen om uit te kijken naar de zomer. Rock Werchter heeft deze week niet één, maar twee nieuwe headliners bekendgemaakt. De meest recente: Måneskin.

Het optreden in 2022 is blijkbaar goed bevallen, want Måneskin keert komend jaar terug naar het podium van Rock Werchter. De Italiaanse band sluit op vrijdag 5 juli de main stage af.

Eerder deze week maakte de organisatie van het festival bekend dat Dua Lipa gestrikt is als headliner op zaterdag 6 juli. Zij sluit die dag de main stage af. Een dagje later, op zondag 7 juli, is die eer aan de Foo Fighters.

Kaartjes voor Rock Werchter gaan vanaf vrijdag 1 december om 10.00 uur in de verkoop.