Proces Sanda Dia terug van start

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 17:02

Het sleept al jaren aan, maar nu schiet het proces rond Sanda Dia eindelijk terug in gang. Na vier jaar wordt het onderzoek immers verdergezet.

De 20-jarige student Sanda Dia overleed op 7 december 2018 na een extreme studentendoop van de club Reuzegom. Hij kreeg liters alcohol en visolie binnen, terwijl hij urenlang in een put met ijskoud water stond. Enkele dagen later overleed hij.

De clubleden van Reuzegom moeten zich nu - na vier jaar - gaan verantwoorden bij de rechtbank. Officieel worden ze nu alle 18 vervolgd voor het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, mensonterende behandeling, schuldig verzuim en onopzettelijke doding. Er hangt een celstraf van meerdere jaren boven het hoofd.

“Als het Antwerpse hof van beroep beslist dat het over de hele doop kan oordelen, dan kunnen de betrokken partijen nadien geen beroep in eerste aanleg meer aantekenen, maar kunnen ze alleen nog naar het Hof van Cassatie stappen. Als het hof het standpunt van de familie niet volgt, dan wordt het dossier weer overgemaakt aan de rechter in Hasselt en gaat het proces daar voort”, klinkt het nu bij VRT Nieuws.

Hopelijk kan de familie van Sanda Dia dit vreselijke hoofdstuk nu snel afsluiten.

Omstreden influencer Andrew Tate vrijgelaten

Karen Luiken-01 april 2023 om 09:45- Foto:

Reuters

De omstreden influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn vrijgelaten uit de gevangenis in Roemenië. Verschillende media melden dat ze onder huisarrest zijn geplaatst.

Andrew, die in de afgelopen jaren vaak in het nieuws kwam vanwege het maken van vrouwonvriendelijke uitspraken, werd eind december samen met zijn broer en twee Roemeense vrouwen vastgehouden op verdenking van mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad. Andrew en zijn broer ontkennen daar schuldig aan te zijn.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de broers tot zeker eind april in de cel moesten blijven, maar Andrew en Tristan gingen in hoger beroep. Dat wonnen ze, waardoor ze de komende maand niet achter de tralies hun proces af hoeven te wachten wachten, maar onder huisarrest.

Disneyland Paris stopt met verkoop van jaarpassen

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 16:20

Wie vaak te vinden is in Disneyland Paris, of zelfs al een jaarabonnement op het Franse themapark heeft, let nu best even op. Het park maakte immers zopas bekend dat ze stoppen met de verkoop van jaarpassen!

Disneyland Paris kondigde eerder deze week aan dat ze zullen stoppen met de verkoop van hun jaarpassen. Dat hele programma zal vervangen worden door nieuwe formules: "We luisteren altijd naar onze gasten en streven er voortdurend naar om nieuwe ervaringen te brengen en nieuwe producten te ontwikkelen die keuze, flexibiliteit en waarde bieden voor onze jaarpashouders”, klinkt het in het officiële statement van het Franse resort.

“We ontwikkelen momenteel een nieuw productaanbod voor onze meest frequente bezoekers op basis van de waardevolle feedback die onze pashouders ons hebben gegeven, en als gevolg daarvan pauzeren we de verkoop van nieuwe jaarkaarten”, klinkt het verder.

Iedereen die nu een Disneyland Paris jaarpas heeft wordt persoonlijk gecontacteerd en zal kunnen overstappen op de nieuwe formule.

Ontdek meer