Vrouwen mogen topless zwemmen in Berlijn

Dieter Blarinckx-10 maart 2023 om 19:42

Het is een mijlpaal voor de vrouwenrechten in deze wereld, want in Berlijn mogen vrouwen binnenkort topless zwemmen in openbare zwembaden. Dat werd zopas bevestigd door de Duitse overheid.

Alle Berlijnse zwembaden zullen binnenkort hun kledingvoorschriften aanpassen nadat er een klacht werd ingediend door een vrouw die het belachelijk vond dat mannen wel in bloot bovenlijf mogen zwemmen. De vrouw werd meteen uit het zwembad gezet nadat ze weigerde om haar borsten te bedekken. Ze werd dus eigenlijk gediscrimineerd simpelweg omdat ze een vrouw is. En daar gaat Berlijn nu een belangrijke les uit trekken.

De vrouw in kwestie stapte naar de rechtbank en kreeg over de hele lijn gelijk van de rechter. Binnenkort moeten vrouwen dus hun borsten niet meer bedekken in de Berlijnse zwembaden (zowel binnen als buiten). Een exacte datum werd nog niet meegedeeld.

Benieuwd welke steden nog snel zullen volgen!

Tiener dood nadat ze getroffen wordt door bliksem

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 09:56

Een 16-jarig meisje uit Florida is om het leven gekomen tijdens het jagen met haar vader. Ze werd geraakt door bliksem, melden verschillende media.

Baylee Holbrook was samen met haar vader in Putnam County aan het jagen toen het weer plotseling omsloeg en het begon te onweren. De bliksem sloeg in op een boom en raakte ook Baylee en haar vader.

De twee verloren allebei hun bewustzijn, maar de vader kwam op eigen kracht weer bij. Baylee was er slechter aan toe; zij ademde niet meer en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is ze twee dagen later overleden aan haar verwondingen.

Perkamentus (82) overleden

Joyce Vander Auwera-28 september 2023 om 12:10

De entertainmentwereld rouwt om het verlies van de getalenteerde acteur Michael Gambon, die op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Zijn familie bracht dit trieste nieuws naar buiten via een verklaring aan de Britse pers. Gambon was een bekend gezicht in films zoals 'Fantastic Mr. Fox' en de onvergetelijke 'Harry Potter'-reeks.

Bij het grote publiek zal hij voor altijd herinnerd worden als de charismatische Albus Dumbledore, ofwel Albus Perkamentus, in maar liefst zes 'Harry Potter'-avonturen. Hij nam deze iconische rol over na het onverwachte overlijden van Richard Harris na de eerste twee films.

Volgens zijn familie is Gambon in het ziekenhuis omringd door zijn geliefden ingeslapen. Zijn uitmuntende carrière, die meer dan zes decennia omspande, bevatte meer dan 150 onvergetelijke optredens in films en series.

De legendarische acteur begon zijn reis in de wereld van het theater naast niemand minder dan Laurence Olivier. Hij was een van de oprichters van het Royal National Theatre. In de loop van zijn leven heeft hij talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA's. In 1998 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II, als eerbetoon aan zijn opmerkelijke en invloedrijke bijdrage aan de Britse cultuur.

Ontdek meer