Vrouwen mogen topless zwemmen in Berlijn

Dieter Blarinckx-10 maart 2023 om 19:42

Het is een mijlpaal voor de vrouwenrechten in deze wereld, want in Berlijn mogen vrouwen binnenkort topless zwemmen in openbare zwembaden. Dat werd zopas bevestigd door de Duitse overheid.

Alle Berlijnse zwembaden zullen binnenkort hun kledingvoorschriften aanpassen nadat er een klacht werd ingediend door een vrouw die het belachelijk vond dat mannen wel in bloot bovenlijf mogen zwemmen. De vrouw werd meteen uit het zwembad gezet nadat ze weigerde om haar borsten te bedekken. Ze werd dus eigenlijk gediscrimineerd simpelweg omdat ze een vrouw is. En daar gaat Berlijn nu een belangrijke les uit trekken.

De vrouw in kwestie stapte naar de rechtbank en kreeg over de hele lijn gelijk van de rechter. Binnenkort moeten vrouwen dus hun borsten niet meer bedekken in de Berlijnse zwembaden (zowel binnen als buiten). Een exacte datum werd nog niet meegedeeld.

Benieuwd welke steden nog snel zullen volgen!

Omstreden influencer Andrew Tate vrijgelaten

Karen Luiken-01 april 2023 om 09:45- Foto:

Reuters

De omstreden influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn vrijgelaten uit de gevangenis in Roemenië. Verschillende media melden dat ze onder huisarrest zijn geplaatst.

Andrew, die in de afgelopen jaren vaak in het nieuws kwam vanwege het maken van vrouwonvriendelijke uitspraken, werd eind december samen met zijn broer en twee Roemeense vrouwen vastgehouden op verdenking van mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad. Andrew en zijn broer ontkennen daar schuldig aan te zijn.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de broers tot zeker eind april in de cel moesten blijven, maar Andrew en Tristan gingen in hoger beroep. Dat wonnen ze, waardoor ze de komende maand niet achter de tralies hun proces af hoeven te wachten wachten, maar onder huisarrest.

Disneyland Paris stopt met verkoop van jaarpassen

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 16:20

Wie vaak te vinden is in Disneyland Paris, of zelfs al een jaarabonnement op het Franse themapark heeft, let nu best even op. Het park maakte immers zopas bekend dat ze stoppen met de verkoop van jaarpassen!

Disneyland Paris kondigde eerder deze week aan dat ze zullen stoppen met de verkoop van hun jaarpassen. Dat hele programma zal vervangen worden door nieuwe formules: "We luisteren altijd naar onze gasten en streven er voortdurend naar om nieuwe ervaringen te brengen en nieuwe producten te ontwikkelen die keuze, flexibiliteit en waarde bieden voor onze jaarpashouders”, klinkt het in het officiële statement van het Franse resort.

“We ontwikkelen momenteel een nieuw productaanbod voor onze meest frequente bezoekers op basis van de waardevolle feedback die onze pashouders ons hebben gegeven, en als gevolg daarvan pauzeren we de verkoop van nieuwe jaarkaarten”, klinkt het verder.

Iedereen die nu een Disneyland Paris jaarpas heeft wordt persoonlijk gecontacteerd en zal kunnen overstappen op de nieuwe formule.

Ontdek meer