CEMI bereikt kaap van 3 miljoen volgers

Dieter Blarinckx-10 maart 2023 om 19:34

Het is gebeurd: CEMI (oftewel Céline & Michiel) is nu officieel het grootste Nederlandstalige YouTube-kanaal. Het kanaal behaalde zopas een bijzondere mijlpaal: 3 miljoen volgers.

“3 miljoen keer bedankt iedereen, we blijven elke dag hard werken en positive vibes verspreiden!”, klinkt het dolenthousiast bij CEMI op sociale media.

Met die 3 miljoen steken ze de Nederlandse content creator Enzo Knol voorbij. Zo zijn ze ineens het meest populaire en grootste Nederlandstalige YouTube-kanaal. Maar belangrijke sidenote: ze zijn nog niet het grootste Belgische YouTube-kanaal. Dat record staat nog steeds op naam van Tomorrowland. Zij hebben zo'n 10,5 miljoen volgers op YouTube.

Bekijk de post van CEMI hieronder:

Average Rob voor het eerst papa geworden

Karen Luiken-04 maart 2024 om 07:37

Average Rob leeft al dagen op een blauwe wolk. De YouTuber laat via Instagram weten dat zijn vriendin Lien is bevallen van hun eerste kindje.

Het gaat om een zoontje met de naam Theo. Hij kwam op 28 februari ter wereld. “Welcome, little Theo”, schrijft Average Rob bij een foto van zichzelf en zijn kersverse kind.

Robert Van Impe, zoals de YouTuber echt heet, maakte in oktober bekend papa te worden. “We breiden de familie uit”, schreven hij en Lien bij een aantal beelden op social media. “Er komt een klein jongetje in februari.”

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Ontdek meer