Deze irritante advertenties verdwijnen van YouTube

Karen Luiken-08 maart 2023 om 08:08

YouTube komt gaat minder advertenties plaatsen. Althans, minder opzichtige advertenties. ARS Technica meldt dat het platform de ‘overlay advertenties’ gaat afschaffen.

De overlay advertenties zijn misschien wel de meest irritante advertenties van YouTube. Ze verschijnen boven de videospeler als je een filmpje bekijkt en belemmeren het complete zicht. Ze werken nu alleen op desktops en zijn volgens YouTube (en vast volgens heel veel fans) ‘verstorend voor de kijkers’.

YouTube gaat terug naar andere advertentie-instellingen, zoals een pop-up advertentie. Ook zijn er advertenties die vóór, tijdens of na een video in het zicht komen.

De overlay advertenties verdwijnen volgens YouTube op 6 april.

Deze straf krijgt YouTuber Acid voor zijn Reuzegom-video

Simon Smetryns-22 februari 2024 om 08:53

YouTuber Acid, ook bekend als Nathan Vandergunst (24), heeft van de correctionele rechtbank in Brugge een straf gekregen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video. Hij moet een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro, samen met drie maanden celstraf met uitstel.

In de video noemde hij twee leden bij naam die niet betrokken waren bij de studentendoop die Sanda Dia fataal werd, zij stonden ook niet terecht. Vandergunst noemde ook het restaurant van de ouders van een van hen. Daarop werd die zaak overspoeld met negatieve reacties en valse reservaties. De ouders van een van de genoemde personen hadden Vandergunst voor de rechter gedaagd en eisten een schadevergoeding van 200.000 euro.

YouTuber Dee van der Zeeuw ten huwelijk gevraagd

Karen Luiken-16 februari 2024 om 15:55

Grote ontwikkelingen zijn gaande in het leven van Dee van der Zeeuw. Nadat de YouTuber een paar weken geleden bekendmaakte zwanger te zijn van haar tweede kindje met haar vriend Lars Gerbrands, blijkt nu dat er nóg meer moois op de planning staat. De lovebirds gaan trouwen!

Dee deelt het grote nieuws via Instagram. “Hij heeft het gevraagd”, schrijft de YouTuber bij een foto waarop te zien is hoe Lars haar in de sneeuw een aanzoek doet tijdens een tour met husky’s. “Dat ik ja ging zeggen was allang bekend.”

Dee en Lars zijn nu een paar jaar samen en verwelkomden eind 2022 hun eerste dochtertje. De tweede kleine spruit van het koppel wordt in mei verwacht.

Ontdek meer