Zien: Efteling dropt beelden van nieuwe themazone

Dieter Blarinckx-07 maart 2023 om 17:09

Pretparkfans, opgelet! Het Nederlandse themapark Efteling heeft immers meer info en beelden vrijgegeven van de nieuwe themazone rond de attractie 'Danse Macabre', het Huyverwoud.

Vanaf 2024 worden Efteling-bezoekers in het Huyverwoud ondergedompeld in een griezelige wereld. Ze betreden het themagebied via een verlaten en vervallen abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetse Hoop.

De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een onheilspellend ogende poort, de kruysgang, lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via een mysterieuze kruydentuyn, grimmig kerkhof en griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen.

Bekijk de beelden hieronder:

Zeker 60 doden na aanslag in Moskou

Karen Luiken-23 maart 2024 om 07:54

Bij een aanslag in de Crocus City Hall in Moskou zijn vrijdagavond zeker zestig doden gevallen. Meer dan honderd mensen liggen met verwondingen in het ziekenhuis. Verschillende media melden dat er inmiddels elf verdachten zijn opgepakt, onder wie vier vermoedelijke schutters.

Vrijdagavond rond 20.30 uur plaatselijke tijd openden meerdere personen in legerkleding het vuur op de bezoekers in de concertzaal in de Russische hoofdstad. Er waren explosies en er brak een grote brand uit. De islamitische terreurgroep IS heeft de aanslag kort na de verschrikkelijke daad opgeëist.

Op beelden die op het internet circuleren, zijn vier schietende mannen te zien, maar het zou kunnen dat er meer daders waren.

16- en 17-jarigen moeten verplicht gaan stemmen voor Europese verkiezingen

Chelsy Vanlerberghe-21 maart 2024 om 15:06

Als je minstens 16 jaar oud bent op 9 juni, zal je verplicht moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, net als alle meerderjarige Belgen. Dat heeft het Grondwettelijk Hof beslist.

Voordien waren 16- en 17-jarigen vrijgesteld van de opkomstplicht. Dat betekent dat je kon kiezen of je ging stemmen, of niet. Meerderjarige Belgen waren daarentegen verplicht naar het stemhokje te gaan. Maar vanaf nu is iedereen gelijk voor de wet.

"Alle kiezers, zowel meerderjarigen als minderjarigen, moeten hetzelfde behandeld worden," aldus het Hof.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vallen dit jaar samen met de federale en de Vlaamse verkiezingen. Voor die verkiezingen mogen enkel meerderjarigen stemmen.

Ontdek meer