Al 11,6 miljoen ingezameld voor actie 1212

Dieter Blarinckx-07 maart 2023 om 17:02

België zet alles op alles om de slachtoffers van de hevige aardbevingen in Syrië en Turkije te steunen. De volledige teller staat momenteel zelfs al op 11,6 miljoen euro. En daar kan alleen nog maar bijkomen.

Begin deze week werd er maar liefst 1,8 miljoen euro ingezameld tijdens de grote inzamelactie van verschillende Belgische radiozenders. Tel die 1,8 miljoen op bij de andere bedragen die ondertussen werden ingezameld en zo komen we toch al op een mooi en indrukwekkend bedrag van 11,6 miljoen euro.

Verschillende Vlaamse artiesten zongen ook het benefietnummer ‘People Help the People’ in, waarvan de opbrengst ook integraal naar de actie 1212 zal gaan. Beluister het nummer hieronder!

Doneren kan nog steeds via de website 1212.be

Iraanse meisjes opgepakt door onschuldige TikTok-video

Dieter Blarinckx-20 maart 2023 om 21:43

De situatie in Iran gaat van kwaad naar erger. Zo is nu het nieuws gelekt dat een paar onschuldige meisjes werden opgepakt omdat ze in een ludieke TikTok-video dansten zonder hoofddoek aan. En nu staat heel TikTok even in rep en roep.

De vijf Iraanse meisjes werden onlangs opgepakt door de Iraanse zedenpolitie. Ze werden zo’n 48u achter de tralies gegooid en moesten een video online gooien waarin ze zich openlijk excuseren voor hun fouten. De fout in kwestie was dus wel degelijk het niet dragen van een hoofddoek op TikTok. Voorlopig is nog niet bekend of de meisjes intussen terug vrijgelaten zijn.

Hun verhaal raakt iedereen, zelfs de grootste wereldsterren. Zo reageerde niemand minder dan Selena Gomez op sociale media: "Liefde voor deze jonge vrouwen en alle vrouwen die om verandering blijven vragen. Weet dat jullie kracht inspirerend is", klonk het in haar Insta Stories.

Het is in Iran verboden om te dansen op straat en vrouwen zijn er verplicht om met een hoofddoek in het openbaar te verschijnen.

Bekijk de TikTok hieronder:

Efteling dropt nu ook geurstokjes van bekende attracties

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:59

Het is al een tijdje geweten dat Efteling-fans de geur van hun favoriete attractie in huis kunnen halen door middel van een geurspray. Maar nu heeft de Efteling ook iets nieuws aan hun geurgamma toegevoegd: geurstokjes!

Met deze nieuwe Efteling-geurstokjes wordt de heerlijke geur van jouw favoriete attractie verspreid met behulp van bijgeleverde houten stokjes. Die stokjes nemen het aroma in het potje op en verspreiden het geleidelijk aan in je kamer. Hoe meer stokjes er gebruikt worden, hoe krachtiger de geur aanwezig is en hoe langer de geur blijft hangen.

De geuren die je nu alvast kan vinden zijn deze van Fata Morgana, Droomvlucht en Symbolica. De geurstokjes komen op 20 euro, de traditionele geurspray op 15.

Ontdek meer