Gentse kattencafé moet verhuizen

Dieter Blarinckx-06 maart 2023 om 16:53- Foto:

wearedreamcatchers.be

Het populaire en bekende kattencafé DreamCATchers in Gent moet na zes jaar noodgedwongen verhuizen en daarvoor gaan ze misschien wel jouw hulp voor nodig hebben!

In het café kan je genieten van een lekker drankje of hapje, omgeven door poezen die een nieuwe thuis zoeken. Voorlopig kan je hen vinden in de Schepenhuisstraat in Gent, maar daar komt eind augustus verandering in. Dan verhuizen ze immers naar een nieuwe locatie.

“We wisten dat we niet eeuwig op die locatie zouden kunnen blijven, maar het nieuws kwam wel wat sneller dan verwacht. Een nieuwe plek vinden was niet makkelijk, maar het is gelukt. We blijven in Gent-centrum, op wandelafstand zelfs. De precieze locatie houden we wel nog even geheim”, klinkt het bij Evelyne Vandenberghe, de manager van het kattencafé in Het Nieuwsblad.

In oktober zal dan de nieuwe locatie openen. En die zal een pak groter zijn, dus zal er ook meer plaats zijn voor de poezen: “Het is groter, dus we zullen meer poezen kunnen opvangen en er kunnen meer mensen op bezoek komen. Verder blijft ons concept voor het grootste deel hetzelfde.”

Aangezien ze wel wat kosten hebben aan de hoge huur én de inrichting, is Evelyne wel van plan om een crowdfunding op te starten, maar daarover volgt snel meer nieuws.

Sint-Truiden heeft eerste slimme wijnautomaat in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:05- Foto:

wijnonline.be

De Limburgse stad Sint-Truiden heeft met trots de allereerste slimme wijnautomaat voorgesteld. Het is een idee van de Truiense wijnhandel Verivino en Tops Vending. Mensen kunnen er dus letterlijk wijn uit de automaat halen.

Wie last minute toch nog ene leuk feestje organiseert en geen wijn meer in huis heeft, kan voortaan terecht bij deze nieuwe wijnautomaat in hartje Sint-Truiden. De automaat heeft een brede selectie van gekoelde kwaliteitswijnen, maar ook een exciting verrassingspakket! Daarnaast is het zelfs mogelijk om online te bestellen en dan gewoon af te halen aan de automaat!

"Het zonnetje schijnt en je beslist om wat vrienden op te trommelen voor een barbecue-feestje. Maar de wijn is op... Dan kan je even langs onze automaat van Verivino om een keuze te maken uit het samengestelde assortiment. Wit, rood, rosé of bubbels: je vindt ze in de prijsrange van 6 tot 45 euro. Je kunt eenvoudig door het assortiment bladeren, de perfecte fles selecteren en met behulp van de QR-code alle informatie opvragen”, klinkt het bij Verivino aan Het Belang van Limburg.

Als het een succes wordt zijn ze van plan om de automaat ook op andere locaties te gaan testen.

Zo zag je het wrak van Titanic nog nooit!

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:33

Het is een van de meest spraakmakende gebeurtenissen uit de geschiedenis: de ramp van de Titanic wordt tot op vandaag nog steeds onderzocht. Maar nieuw onderzoek heeft nu zotte en ongelooflijke beelden kunnen shooten van het wereldbekende wrak.

Op 10 april 1912 vertrok Titanic, toen het grootste schip ter wereld, aan haar eerste reis richting New York. Amper vier dagen later botste het schip tegen een ijsberg en zonk naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Sindsdien zijn er talloze expedities uitgevoerd naar het wrak, maar recent technisch onderzoek biedt nu een nieuwe en zotte kijk op het wrak.

Voor het eerst werd er een volledige en accurate 3D-scan genomen van het wrak op de bodem van de Atlantische Oceaan, op zo’n diepte van 4000 meter. Dit gloednieuwe 3D-model moet nieuwe inzichten geven over het zinken van het schip en dus eigenlijk haar geheimen helpen ontrafelen. De 3D-scan kon gemaakt worden nadat een onderzeeër zo’n 200u het wrak verkende en in kaart bracht. Hij nam zo’n 700.000 beelden, die dan samengevoegd werden tot één duidelijk 3D-model.

“Dit kan een nieuw inzicht geven in wat er de Titanic juist overkomen is. Door de scans zie je hets schip zoals nooit tevoren: het wrak is voor het eerst in zijn geheel zichtbaar”, klinkt het bij een van de onderzoekers aan de wereldpers.

Check hieronder enkele indrukwekkende beelden:

Ontdek meer